Vectrom vozio 31 kilometar u suprotnom smjeru

Zbog većeg broja manjih sudara bilo je i više policijski patrola.

Autor: Boris Cvetković 12/9/2009 11:48

Amir S. (36), vozio je od naplatnih kućica Popovača do Ivanić Grada, odnosno punih 31 kilometar suprotnim smjerom po zagrebačkoj obilaznici svojom Opel Vectrom, jutros oko 5,20 sati na autocesti A3.

Sumanuti je vozač, inače državljanin BiH kod Popovače iz još nepoznatih razloga krenuo u smjeru zapada, a zasada se može samo pretpostaviti koliku je količinu užasa izazvao kod vozač koji je putem presreo te koliko su svi skupa imali sreće.

Policija je oko 4,35 sati dobila dojavu da nepoznati auto vozi suprotnim smjerom a Vectru bosanskohercegovačkih registracija prometna je patrola presrela tek oko 5,20 na 90. kilometru, tj. između naplatnih kućica Ivanić Grad i Ježevo.

Napokon zaustavljeni sumanuti vozač službenicima je najprije rekao da ne zna gdje su mu dokumenti, a zatim i odbio alkotestiranje.

Kako se čudno ponašao te neprestano izlazio na kolnik ugrožavajući time vlastiti život, policajci su ga na silu svladali i zavezali te prevezli u policijsku postaju.

Amir S. je nešto kasnije u postaji odbio surađivati i sa Hitnom pomoći.

Nakon dovršene je obrade prevezen prekršajnom sucu.

Zasad se samo nagađa je li rastreseni vozač, porijeklom iz Tuzle vožnjom u kontrasmjeru pokušao samoubojstvo ili su uzrok alkohol ili možda opojne droge.