Vatrogasna mladež odmara u Novom Vindoloskom

Autor: Daria Simić 7/9/2015 23:49

U Novom Vinodolskom otvoren je treći službeni objekt Grada Zagreba. Vatrogasna zajednica Grada Zagreba dobila je na ljetno korištenje objekte u Novom Vinodolskom i Crikvenici gdje je organiziran aktivni edukativni odmor za 300 članova mladeži.

– Nadam se da će djeca dolaziti ovdje svake godine i da će ovdje dobiti smještaj oni kojima je to najpotrebnije, dakle djeca koja na drugi način ne bi mogla otići na more. Također se nadam da će naši vatrogasci biti stopostotno spremni, ali da ih nećemo trebati. Želim da se ovaj objekt maksimalno koristi – rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tjedno je osiguran smještaj za 30 mladih i pet voditelja, pri čemu je pomogao i Crveni križ osiguravši simbolične cijene hrane i pića. Iako je kamp spreman za otvorenje, u njega je potrebno još ulagati, prvenstveno u obnovu stolarije i nove prozore u što će se uključiti i Grad Novi Vinodolski na čelu s gradonačelnikom Olegom Butkovićem.

– Sigurno ćemo sudjelovati u obnovi. Možemo izdvojiti 10 do 20 tisuća kuna i to ćemo učiniti od srca – rekao je Butković.

Mladež u Novom Vinodolskom, nakon osigurane edukacije, dane provodi u igranju šaha i bele, šetnji, razgledavanju grada te, naravno, kupanju u moru.

– Lijepo nam je ovdje. Svaki dan dobijemo novi raspored za aktivnosti i vidimo razne nove stvari u Novom Vinodolskom – rekla je Dorotea, jedna od polaznica ovog kampa.