Upoznajte školu koja izvlači najbolje iz svojih učenika

Privatna škola Futura se ne ustručava usmjeriti djecu upravo prema onom što ih zanima te njihovi učenici znaju što žele i u tome uspiju, čak i ako to ne ulazi u dio njihovog kurikuluma

Ilustracija

Na tržištu postoje zanimanja za koja još dugo neće imati organizirano formalno obrazovanje u obliku srednjoškolskih usmjerenja ili fakultetskih studija, no važno je znati odakle početi. Privatna škola Futura radi na tome da njihovi učenici znaju što žele i u tome uspiju, čak i ako to ne ulazi u dio njihovog kurikuluma.

Smjestila se na dva kata, na adresi Budakova 1D gdje svakodnevno dolazi preko sto učenika po svoja nova znanja. Futura nudi tri srednjoškolska usmjerenja – za ekonomiste, tehničare za računalstvo i opću gimnaziju, no nudi brojne druge sadržaje i mogućnosti u kojima uživaju svi njeni učenici, neovisno o smjeru.

Sve nastavne materijale, obavijesti o testovima, učenjima i školskim događajima te pristup komunikaciji s nastavnicima, Futurini učenici mogu naći u školskom internetskom repozitoriju, ‘Moj online razred’ idealnom za sve, od onih koji žele znati više, do onih koji su izostali s nastave.

Ilustracija
Ilustracija

Za one kojima se ne žuri kući (što je svakako preporučljivo), organizirana su učenja u školi gdje učenici, uz vodstvo nastavnika, pišu domaće zadaće, uče i pripremaju se za nadolazeće testove. Osim za redovne provjere znanja, Futurin raspored na redovnoj bazi uključuje pripreme za državnu maturu, i to već od prvog razreda, bez dodatnog opterećenja satnice, već kao dio svakodnevne nastave.

Ponudu Future dodatno obogaćuje intenzivan angažman ove škole na Erasmus+ projektima koji svake školske godine omogućuju razmjene učenika diljem Europe što brojnim učenicima predstavlja jedinstvenu priliku da dođu u dodir s novim zemljama, kulturama, znanjima i zanimanjima.

U ovoj školi njeguje se prijateljska atmosfera u kojoj se svatko osjeća motivirano te su zato školska pedagoginja i psihologinja svaki dan na raspolaganju od prvog do zadnjeg sata. Važno je naglasiti da nastavnici ove škole, kao i vodstvo te psihološko-pedagoško osoblje, redovito prate napredak svojih učenika. Mali razredi omogućuju lakši uvid u karakter, zanimanja i želje svakog člana školske zajednice, pa se nastavnici posebno trude poticati učenike da se razvijaju u skladu s vlastitim afinitetima.

Postoji razumijevanje za sve, od sportaša, glazbenika, zaljubljenika u računala do mladih poduzetnika, te se svakom od njih izlazi u susret u svrhu najefektivnijeg i najefikasnijeg ispunjavanja svih obveza. Sve je to s ciljem da učenici zaista postignu svoj puni potencijal pri tom ne žrtvujući svoje slobodno vrijeme, hobije, obitelj i prijatelje.

Također, osoblje i vodstvo Future uvijek je otvoreno za upoznavanje, pa su informativni razgovori i posjeti školskim prostorima bitan dio njihovog odnosa sa širom zajednicom. Vrata škole, kao i ravnateljičinog ureda, uvijek su otvorena, no 21. svibnja iza njih će se kriti poseban sadržaj.

Ilustracija
Ilustracija

Naime, u ponedjeljak, 21. svibnja, privatna škola Futura organizira Dan otvorenih vrata gdje će posjetitelji moći iz prve ruke vidjeti način rada škole. Od 16 do 18 sati učenici i nastavnici će izvoditi pokuse, pokazivati kako se uči kroz igru, prezentirati svoje radove te otkriti malo više o svojim dosadašnjim europskim iskustvima koje im je omogućio Erasmus+.

Za one koji se odluče izabrati Futuru kao mjesto nastavka obrazovanja svog djeteta, upisna procedura bit će iznimno jednostavna. Upisi preko stranice upisi.hr standardan su dio upisa u sve srednje škole u Hrvatskoj, pa tako i u ovoj. Dokumentaciju koju roditelj treba priložiti pri upisu su svjedodžbe viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8.), domovnica i rodni list te dodatna dokumentacija ovisno o izabranom smjeru: za ekonomiste je potrebno priložiti potvrdu nadležnog školskog liječnika, a za tehničare za računalstvo liječničku svjedodžbu medicine rada.

Bodovnog praga nema, stoga je jedino što vaše dijete treba je imati dobro vladanje te obaviti razgovor upoznavanja s ravnateljicom i pedagoginjom, upravo iz razloga navedenog na početku, da bi ga mogli kroz naredne godine srednjoškolskog obrazovanja usmjeriti u najsretniju budućnost i zanimanje kakvo dijete zaista želi.

Za više informacija, posjetite službenu internetsku stranicu privatne škole Futura.