Učenici se u siječnju vraćaju u obnovljenu OŠ Petar Zrinski

Za nešto više od dva tjedna, budući da se radovi još uvijek odvijaju, učenici OŠ Petar Zrinski, nakon gotovo tri godine, napokon će se vratiti u svoje školske klupe, u novu i cjelovitu obnovljenu zgradu škole. OŠ Petar Zrinski je četvrta cjelovito obnovljena školska zgrada u gradu Zagrebu.
“U ovoj školu će se vratiti 515 učenika i 78 djelatnika koji su dosad bili podstanari u OŠ Tina Ujevića, OŠ Izidora Kršnjavog, OŠ Ivana Cankara, OŠ Kralja Tomislava i OŠ Julija Klovića. Zahvaljujem svima na strpljenju. Ova zgrada je ojačana na razinu 3 da bi mogla izdržati i najjači potres. Preostalo je još preuređenje dijela eksterijera škola koje neće utjecati na odvijanje nastave, a završetak tih radova očekuje se najkasnije do proljeća”, kazao je Korlaet.

“Sretni smo, dolazi to svome kraju. 9.1. veselimo se ući u našu školu. Leptirići su svima u trbuhu, a vjerujem da će biti prilika za više rečenica kada bude otvorenje škole”, dodala je Mirjana Jermol, ravnateljica OŠ Petar Zrinski. Obnova ove škole sufinancirala se iz fonda solidarnosti Europske unije, a ukupna vrijednost obnove iznosi 121 milijun kuna. Također je i Grad Zagreb za dosadašnju provedenu obnovu svih škola odvojio iz proračuna 600 milijuna kuna.