U tijeku je sanacija škole na Kajzerici stare tek deset godina!

Problemi su se krenuli pojavljivati već godinu nakon otvorenja škole.

FOTO: Facebook/ZaKAJ? Za KAJzericu! Marina Merkas

Počela je obnova i sanacija Osnovne škole Kajzerica, u sklopu koje se nalazi i IV. gimnazija, potvrdila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

– Škola je iz 2014. Izvedena je kako je izvedena, u smislu da su se već nakon godinu dana otvaranja pojavljivale poteškoće, s fasadom, s oštećenjima dvorane, tako da su sanacije rađene i prije našeg mandata, ali sada smo pokrenuli ozbiljnije radove na školi. Ono što sada vide susjedi jest prvi dio radova, koji se tiču sanacije fasade i prozora, to su radovi koji su počeli i kojima je rok 45 dana, tako da ako bude sve ok, do kraja ožujka sanacija fasade i prozora bi trebala biti završena – otkrila je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

To je samo saniranje posljedica, problem je veći, dodala je Dolenec.

– Tako da smo pokrenuli veći projekt, koji otklanja uzroke, to je i ozbiljnija vrijednost radova, 1,5 milijuna eura. To se sada ugovara, to će biti ozbiljniji zahvat koji će završiti potpuno novom opremom sportske dvorane. Nadamo se da će i ti radovi početi u travnju, nadamo se da će ta škola dobiti trajnije rješenje za svoje nedostatke – rekla je.

Još prije nekoliko godina obećana je skorašnja sanacija, a to se, izgleda, sada napokon i dogodilo.