U Općini Dubrava održan tradicionalni božićni koncert Češke besede Zagrebačke županije

Izvor: https://www.opcina-dubrava.hr/804-ceska-beseda-zagrebacke-zupanije-jucer-je-odrzala-tradicionalni-bozicni-koncert-u-dubravi

Češka beseda Zagrebačke županije nastavila je vrijednu tradiciju održavanja Božićnog koncerta u Dubravi. Uz Češku besedu Zagrebačke županije na koncertu su sudjelovali i Češka beseda Sisak, zbor Osnovne škole Dubrava te Karla Strott, koja je izvela solo točku na klaviru.

Predsjednik Češke besede Zagrebačke županije Darko Dragija istaknuo je kako imaju 265 članova te su u 2022. godini nastupali diljem Lijepe Naše. “Proslavili smo i sto godina Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj u Daruvaru, te obilježili prvu godišnjicu smrti prvog predsjednika besede Franje Vondračeka. U idućoj godini planiramo nastupati i vježbati nove pjesme, te se nadamo da će nam se pridružiti novi članovi” istaknuo je Darko Dragija.

Koncert su pratili načelnik Općine Dubrave Tomislav Okroša, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek te predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba i Češke besede Juraj Bahnik.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.