U Desprimskoj se radi samo kada dođe gradonačelnik

Autor: Margarita Weisz 7/30/2015 16:36

Prije više od godinu i pol dana započeli su radovi na asfaltiranju ceste u Desprimskoj ulici. Ulica je još uvijek razrovana, a prema riječima stanovnika Brezovice izvođači radova pojavljuju se samo kada netko od nadležnih iz Grada Zagreba najavi posjet njihovoj ulici.

– Nama ovdje ne vozi autobus, djeca nam uskoro kreću u školu, a tu je prašina, blato, kamenje frca ispod automobila, potpuni kaos. Što je najgore izvođači radova se pojavljuju samo kada dolazi gradonačelnik – objasnio je stanar Desprimske ulice Ivica Stanković.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Desprimsku ulicu obišao je nedavno kada je nadležnima dao nalog da se radovi pokrenu.

– Prvi put kada nas je gradonačelnik posjetio podijelio je zadatke i tada se tu radilo tri dana. Malo po malo strojevi su nestajali i već deset dana ih uopće nema – rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brezovica Stjepan Imprić.

Izvođači radova tvrde da im ništa do sada nije plaćeno, a cesta se svakim danom sve više urušava.

– Činjenica je da se loptica samo prebacuje, a radovi se ne izvode kvalitetno. Nogostupi su se urušili, šahtovi su puni šljunka – istaknuo je Imprić.

Gradonačelnik je ponovo obišao Desprimsku ulicu te je stanarima obećao da će od sada svaki dan dolaziti u Brezovicu kako bi se radovi što prije završili.

– Kada sam ovdje bio prije deset dana mislio sam da smo neke stvari dogovorili. Ja se vama u svoje ime i u ime mojih suradnika ispričavam. Oni se nisu mogli dogovoriti tko što treba raditi i kolika je zbijenost donjeg postroja. Što to mene briga, o tome ne treba razmišljati gradonačelnik već stručnjaci. Od danas sam svaki dan ovdje u inspekciji – zaključio je Bandić.