Tržnica Vrapče nema rasvjetu, a krov prokišnjava

Autor: Daria Simić 10/26/2015 21:34

Tržnica Vrapče očajnički vapi za obnovom. Krovovi prokišnjavaju, električne instalacije su u kvaru, a nema ni rasvjete. Usprkos lošem stanju tržnice i peticijama koje su korisnici prostora potpisivali, još uvijek nema nikakvog pomaka.

– Korisnici tržnice skreću pozornost na poprilično loše instalacije, na opasnost od strujnih udara jer osigurači iskaču tijekom svakog većeg nevremena. U vezi ovog problema jednom prilikom obratio sam se i gradonačelniku, međutim odgovor dosad nije stigao – izjavio je Dario Kovačić, član Vijeća Mjesnog odbora Vrapče – centar.

Nezadovoljni su i korisnici prostora same tržnice, a imaju za to dobre razloge.

– Samo neki od problema s kojima se susrećemo su iskakanje osigurača, čak i po ljeti jer puno klima radi kada su klimatizacijski uređaju upaljeni, ovdje svi krovovi prokišnjavaju, a tržnica se uopće ne uređuje. Sve radove i popravke moramo financirati o vlastitom trošku. Uz to, noću se ovdje okupljaju alkoholičari i vandali – ispričala je vlasnica jednog frizerskog salona na Tržnici Vrapče.

Sadašnji izgled tržnice samo nagrđuje kvart, a iz Vijeća Mjesnog odbora nadaju se da će se rješavanju ovog problema ipak početi pristupati ažurnije, i dodaju kao vjeruju da u cijelom Zagrebu nema tržnice koja je u gorem stanju.