TREŠNJEVKA SE BUDI: Book corner u Milčecovom parku za sve ljubitelje čitanja

Zbivanje se realizira kao dio programa "Trešnjevka se budi".

FOTO: Centar za kulturu Trešnjevka

U petak, 23. travnja s početkom u 18 sati u Parku Zvonimira Milčeca (Trešnjevački trg 1, Zagreb), iz Centra za kulturu Trešnjevka pozivaju sve ljubitelje čitanja i knjige da se pridruže akciji “Trešnjevka se budi – Book corner u Milčecovom parku”.

“Povodom Noći knjige, uvjereni u ljekovitu moć čitanja, te u to da ta ljekovitost eksponencijalno raste kada se knjige čitaju vani, pozivamo vas da se priključite zajedničkom čitanju na otvorenom! Milčecov park, trešnjevački park usred gradske vreve, no ujedno i zelena oaza, već je isprobano mjesto za čitanje u javnosti; k tome, samo ime parka zove da odamo počast hrvatskom književniku Zvonimiru Milčecu, čiji su ispisani redovi na razne načine obilježili naš grad Zagreb”, poručuju iz Centra.

Urednica programa je Ana Rubić, knjižničarka iz NSK, koja će za ovu priliku odabrati autorice i autore sa isječcima iz “ljekovitih“ djela. Neki od sudionika Book corner čitanja su Petra Crnetić, Lara Ljubičić, Slavko Trnka, Vanja Radovanović, Slaven Krtalić (HZJZ) i IX. gimnazija.

Zbivanje se realizira kao dio programa “Trešnjevka se budi”, sa željom uključivanja što većeg broja građana u kulturne programe.