Tomašević: Žao mi je što Grad kasni u uplati sredstavama školama, problemi će se smanjivati

Tomašević reagirao na napise u Jutarnjem listu

FOTO: Ivan Novosel
Ranije danas objavljeno je da Grad kasni u uplati sredstava školama, a iz škola stižu informacije da se boje ovrha.

Prema procjeni upućenih, mjesečno bi grad trebao školama isplaćivati ukupno oko 10 milijuna kuna za račune, materijalne troškove i prehranu učenika u čijoj subvenciji sudjeluju i roditelji.

Sada je sve to prokomentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući u emisiji Radio Sljemena. Rekao je da su ih kašnjenja dočekala kada su preuzeli vlast. Nisu, rekao je, bili plaćeni čak ni neki troškovi za siječanj.

– Kašnjenje je bilo jako veliko, više od četiri mjeseca. Prije nekoliko dana, prije nego što je izašao članak u Jutarnjem, plaćeni su troškovi za lipanj, kašnjenje je sada dva do tri mjeseca, što, s obzirom na otežanu likvidnost koja nije tajna i o kojoj govorimo od početka, je očekivano”, govori gradonačelnik Zagreba.

Tomašević govori i da su smanjili kašnjenja koja su ih zatekla.

– To ćemo još više smanjivati do kraja godine. U tu svrhu je i ovaj kredit koji je najavila Vlada prije mjesec dana, za povećanje likvidnosti vezano za obnovu škola. Mi plaćamo izvođače radova, a da još nismo povukli taj novac iz Fonda solidarnosti, kredit će nam olakšati likvidnost. Žao mi je što se to događa, ali problemi će se smanjivati – naveo je.