Teslinu ulicu žele učiniti boljim mjestom za život građana

Autor: Dijana Katalinić, FOTO: Jabuka TV 11/20/2015 10:08

Kako privući i razviti ciljanu publiku? Odgovor na to se pitanje mogao dobiti u prostorima zagrebačkog Grafičkog fakulteta, na jednodnevnoj interaktivnoj radionici namijenjenoj studentima, umjetnicima i poduzetnicima.

– Radionica je organizirana u sklopu europskog projekta kojeg financira Europski fond Creative Europe Programme gdje su se četiri europska fakulteta iz Finske, Belgije, Irske i Hrvatske okupila kako bi napravili međunarodni projekt u trajanju od četiri godine – s pojedinostima nas je upoznala projektna menadžerica Jesenka Pibernik.

Dio ovog projekta je i atraktivna Teslina ulica u centru grada.

– Tijekom radionice premjestit ćemo se u Teslinu ulicu gdje će studenti pod vodstvom umjetnika – mentora identificirati ulicu i sve ulične aktere: prolaznike, ljude koji tamo rade, čak i one koji su povremeno tamo, npr. čistači ulice, turiste, da nam predoče svoj doživljaj ulice. Studenti će na temelju prikupljenih podataka pokušati otkriti kojim sve intervencijama mogu pomoći, npr. vlasnicima lokala te ulice. Cilj radionice je učiniti neko mjesto boljim za život građana – rekla je Jesenka Pibernik.

Ulica koja nosi ime poznatog hrvatskog izumitelja, odabrana je prema preporuci Društva arhitekata.

Privući ciljanu publiku, nije nimalo lak posao, no radionice ovog tipa hvale su vrijedne, jer uvelike u tome pomažu.