Medveščak u siječnju seli u Arenu Zagreb

Autor: Boris Matijašević 12/2/2009 10:56

Ono o čemu se neslužbeno šuškalo, postalo je istina. Hokejaši na ledu Medveščaka dvije će svoje utakmice u sklopu EBEL lige odigrat u zagrebačkoj Areni.

Direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović kaže kako je ovo samo dokaz da je Arena kao multifunkcionalna dvorana isplativa za zagrebački sport.

– Nadamo se punoj Areni i veselimo se hokejašima kao našim gostima. Fali nam samo još košarka i mali nogomet da upotpunimo cijelu plejadu dvoranskih sportova održanih u Areni. A možda i odbojka jednom napuni dvoranu – rekao je Antunović.

Naime, kako se u siječnju u Ledenoj dvorani Doma sportova igra teniski turnir Zagreb Indoors, hokejaši su bili prisiljeni potražiti novu lokaciju za utakmice s Villachom 29. siječnja i Viennom, dva dana kasnije. ‘Medvjedi’ koji imaju najveću gledanost u ligi, sa 5700 gledatelja po utakmici, u ova će je dva dvoboja dodatno poboljšati.

Kada se u Areni postavi led, dvorana na Laništu moći će primiti čak 14 tisuća gledatelja. Ne sumnjamo da će i u Areni većina mjesta biti ispunjena. Ledena ludnica u Zagrebu otići će korak dalje.