Sveučilište u Zagrebu domaćin 16. Ljetne škole Podunavske rektorske konferencije

Cilj je Ljetne škole uspostavljanje mreže istraživača koji se bave pitanjima regionalne suradnje kao srednjoeuropske perspektive

Ilustracija

Na Sveučilištu u Zagrebu od 1. srpnja do 7. srpnja održava se 16. Ljetna škola Podunavske rektorske konferencije.

Riječ je o projektu koji je započeo 2003. na inicijativu Instituta za  podunavsku regiju i srednju Europu (IDM)  i International House Pécs u svrhu promicanja regionalne suradnje mladih znanstvenika. Ljetna škola Podunavske rektorske konferencije (DRC) održava se svake godine na drugom sveučilištu.

16. Ljetna škola Podunavske rektorske konferencije svečano je bila otvorena u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 9 sati u auli  Sveučilišta u Zagrebu. Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc.  Damira Borasa, sudionicima Ljetne škole obratili su se rektorica  Sveučilišta u Beogradu i predsjednica Podunavske rektorske konferencije  prof. dr. sc. Ivanka Popović te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba  mr. sc. Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje.  Ljetnu  školu je otvorio Sebastian Schäfer iz Instituta za podunavsku  regiju i srednju Europu.

Cilj je Ljetne škole uspostavljanje mreže istraživača koji se bave pitanjima regionalne suradnje kao srednjoeuropske perspektive, a namijenjena je mladim znanstvenicima koji su zainteresirani za Podunavlje.