Svečano obilježen Dan općine Rugvica

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Rugvica. Bila je to prilika za podsjetiti na dosad realizirane projekte, ali i najaviti neke buduće.

– Na početku ove svečane sjednice, iskoristio bih priliku i svim svojim dragim Rugvičankama i Rugvičanima čestitao 30. rođendan. Također, želim se zahvaliti svim našim prethodnicima, koji su nesebično davali sebe i svoje vrijeme kako bi našu Rugvicu učinili što boljim mjestom za život, a posebno se želim zahvaliti prvom rukovodstvu naše općine koji su, sada već pomalo davne, 1993. godine donijeli hrabru i mudru odluku, te 23 naselja izdvojili iz bivše općine Dugo Selo, iz jedne lokalne zajednice i stvorili novu, današnju općinu Rugvica, rekao je Nenad Jakšić, predsjednik Općinskog vijeća Rugvice.

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak zahvalio je svojim prethodnicima na svemu što su učinili za razvoj općine, te otkrio što se napravilo za njegova mandata koji je počeo 2015. godine…

– Puno toga smo tada obećali, ali napravili smo još više. Hvala svim mojim vijećnicima, mom Nenadu koji je bio zamjenik načelnika, sada je predsjednik Vijeća, hvala Đurđi, Ani i Branku koji su obnašali dužnost predsjednika Vijeća. Hvala onim vijećnicima koji su samnom bili 2013., koji su sada samnom, hvala svima vama koji pomažete kroz svoje udruge, kroz institucije, kroz Općinu, hvala svim mojim djelatnicima, ne mogu zaboraviti Ivicu, koji me dočekao ovdje 2015, moj pročelnik. On sad obavlja dužnost pročelnika u Zagrebačkoj županiji, on mi je bio velika podrška.

Uspjeli smo učiniti i više nego što smo mislili, ponosan sam na sve, dodao je Čičak…

– Ono na što se moram posebno zahvaliti Zagrebačkoj županiji, našem županu Stjepanu Kožiću, ali i Damiru Tomljenoviću, koji je s nama od prvog dana. Samo u prošloj godini ovdje je uloženo manje od 10 milijuna kuna, preuređen je dograđen novi kat, sad naša djeca imaju dvije informatičke i jednu učionicu za kemiju. Nadam se da ćemo u idućem periodu, ne mogu da se ne zahvalim našem premijeru, koji je s pametnim mjerama, jer je izgrađeno i dograđeno više od 500 vrtića, što je Rugvica maksimalno iskoristila.

Nadam se da su i oni koji su bili protiv izbora Mate Čička zadovoljni svime što se izgradilo u zadnjih osam godina, rekao je Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije…

– Ne govorim to iz kurtoazije, vidite sami kakvi su to rezultati, koliki je proračun, vidite s čim barataju, što su sve u Rugvicu donijeli. Ovo bi bilo impresivno za veći gradić, a kamoli ne za jednu općinu. Ono što je najvažnije, Mato ne staje i nikad nije zadovoljan s onim što se dogodilo, nikada ne kaže, imamo ceste, sve tehnologije. Uvijek je i dalje želja da se u Rugvici nešto napravi.

Vlada vam pruža podršku, kao što je to činila i do sada, na nas možete računati, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova…

– Čuli smo prekrasne misli ovdje o jednoj stvarno uspješnoj priči, o naselju na periferiji Zagreba, ili Zagrebačke županije, koje već po cijelom nizu elemenata, jedna vrlo moderna, sve više urbana cjelina, jedno naselje, koje je danas, kao što bi Krešo rekao, moglo biti primjer drugima. Stvarno, bez ikakve patetike ili prigodničarstva trebamo zahvaliti onima koji su u to utkali svoj rad.

Božinović je posebno zahvalio novoj vlasti u Rugvici, koja je pokazala, kako kaže, izvanredne rezultate.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.