Svečana proslava Dana državnosti u Botincu

Autor:: Tanja Molvarec 6/28/2010 19:05

Dan državnosti u Botincu su svečano proslavili članovi KDVDR Botinec zajedno sa Udrugom udovica i roditelja poginulih branitelja te pripadnicima brojnih brigada i drugih Udruga, a zabavljali su ih Kulturno umjetničko društvo ´Sijač` iz Lučkog i istoimeni puhački orekstar.

Slavlju se pridružio i Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, ali i građani naselja Botinec i gosti iz četvrti Vrbani. Svečanost je započela prigodnim govorom predsjednika KDVDR-a Vladimira Rihtara.

– Želim Vas zamoliti da prvenstveno i mi sami sebe preispitamo koliko smo i mi sami objektivno krivi za nedostatak društvene potpore, koja nam objektivno i povijesno pripada. Isto tako želim naglasiti i personalizaciju našeg slogana, da se ne zaboravi, jer upravo na svakom hrvatskom branitelju ponaosob, leži istinska i povijesna odgovornost sadašnjeg trenutka.

Koliko smo mi sami učinili u svojim obiteljima, među svojim prijateljima, među svojim poznanicima, tijelima lokalne uprave i samouprave da prenosimo istinu, pravednost i dostojanstvo Domovinskog rata, jer mi smo živi temelji, novije hrvatske povijesti – kazao je Rihtar, te dodao da hrvatski branitelj nije potrošena i izgubljena stvar, da on ima svoje poslijeratne šanse koje su vrijedne naše zajedničke povijesne, moralne, ali i političke žrtve.