Oporba neće podržati ulazak Bernardića u Holding

Autor: 6/28/2010 19:15

Zastupnici HSS-a bit će protiv dok će HDZ-ovci biti suzdržani prilikom glasanja na sutrašnjoj sjednici. Glasat će se o predstavnicima u Skupštini Holdinga. Jedina izmjena u odnosu na prethodni sastav je što više nema predstavnika izvršne vlasti već će umjesto Ive Jelušića biti predsjednik kluba zastupnika SDP-a Davor Bernardić.

-.-Anto Magzan/PIXSELL-.- Ivo Jelušić je nakon podnošenja ostavke na dogradonačelničko mjesto automatski ostao bez mjesta u Skupštini HoldingaOstali članovi bit će kao i prošli puta: Boris Šprem (SDP), Mirela Holy (SDP), Miran Martinac  (SDP), Jurica Meić (SDP), Tatjana Holjevac, Vesna Brezić (HSU), Jasen Mesić (HDZ), Radimir Čačić (HNS), Velimir Srića (HSLS) i Darinko Kosor (HSLS).

Odbor za izbor i imenovanja podržao prijedlog

Ovaj prijedlog prethodno je prošao Odbor za izbor i imenovanja gdje su ga podržali predstavnici SDP-a Mirando Mrsić, Jurica Meić, Igor Rađenović i predstavnica HSU-a Vesna Brezić dok je predstavnica HDZ-a Margareta Mađerić bila suzdržana.

Iz glasanja na odboru može se vidjeti da HDZ neće podržati ovaj prijedlog što nam je poslije i potvrdio Jasen Mesić, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a. On je rekao da oni ostaju pri stavu koji su imali i kada se u Skupštinu Holdinga umjesto gradonačelnika Milana Bandića imenovao njegov zamjenik Ivo Jelušić.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Jasen Mesić tvrdi da su nezadovoljni situacijom u Holdingu – Tada smo bili suzdržani jer podržavamo ideju o proširenju Skupštine Holdinga ali smo nezadovoljni do sada učinjenim. Ništa se ne radi, ne provode se odluke skupštine o reorganizaciji Holdinga već se samo mijenjau imena – kazao je Mesić.

Vuletić: Ne branimo Bandića

Kako doznajemo, HSS-ovci će biti protiv ovog prijedloga jer im nitko ne može garantirati da je ovo imenovanje po zakonu te da će ga prihvatiti Trgovački sud u Zagrebu.

– Ne branimo Bandića već ne želimo da se ponovi situacija da Trgovački sud ne prihvati naše odluke. Pravne službe Gradske skupštine očito nisu dobro onda bile odradile posao, a moguće je da im se sada ponovno potkrala kakva greška – kazao je Darko Vuletić, predsjednik zagrebačkog HSS-a.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Darko Vuletić iz HSS-a tvrdi da su ooni opozicija te zato ne mogu preuzeti odgovornost za HoldingOn je dodao da je njegova stranka opozicija u Gradskoj skupštini, tako da i nema smisla da podržavaju prijedloge skupštinske većine.

HSLS ima dva predstavnika u Skupštini Holdinga

U razgovoru sa zastupnicima na temu sastava Skupštine Holdinga provukla se još jedna tema, a to je broj predstavnika koje ima HSLS. Naime, ta stranka ima dva predstavnika, Darinka Kosora i Velimira Sriću, iako ima samo tri zastupnika u Gradskoj skupštini. Neki od zastupnika su rekli kako bi se trebalo tražiti da vrate jedno mjesto koje bi onda se ponudilo HSS-u, budući da njihov klub zastupnika jedini nema predstavnika u Skupštini Holdinga.

No, i kada bi HSLS to učinio, HSS ne bi prihvatio to mjesto. Vuletić nam je u razgovoru kazao kako su u njegovoj stranci čvrsto odlučili biti opozicija pa zato nema smisla uzimati mjesto u Skupštini Holdinga.