Svečana akademija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Obilježena ja 90. obljetnica rada i djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Svrha djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije je promicanje i provođenje organizirane djelotvorne kršćanske ljubavi prema osobama, obiteljima i zajednicama u potrebi radi poboljšanja kvalitete njihova života kroz konkretne pothvate, projekte i programe.

Caritasova zadaća je jednostavna, glavni cilj je pomoći drugima, onima koji su nemoćni, slabi, i to čine već desetljećima.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Zagrebačka nadbiskupija ima niz različitih projekata, na pitanje tko je to najpotrebitiji predsjednik Zagrebačke nadbiskupije odgovara da tu nema pravila. Ponekad je to onaj tko je osamljen a ima sve materijalno, ili onaj tko je potisnut depresijom i tjeskobom, ponekada je najpotrebitiji onaj tko nema za kruh i mlijeko, ili onaj tko je potonuo u nekom opijatu, nekoj ovisnosti.

Jedan od programa koje Caritas provodi su i bračna savjetovališta koja ljude uče komunikaciji, upravo je to program koji daje novu perspektivu kada čovjek misli da nema više nade.

Iznimno se ponose i programom brige za starije osobe, radionicama za djecu, prostorom za beskućnike, te nude sigurno mjesto za majke i djecu.

ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM