Stube u Mlinovima nose ime Dubravka Gregorina

Autor: Leonarda Lujić 11/7/2015 15:54

Dubravko Gregorin ime je hrvatskog branitelja koji je svoj život položio na oltar domovine u Malim Solinama kod Gline. Od danas njegovo ime nose i stube u Mlinovima, gdje je i sam za života hodao.

– Već puno godina se borimo da stube po kojima je on hodao nose njegovo ime. Napravili smo troškovnik, u drugom mjesecu ćemo krenuti u rekonstrukciju, tablu smo napravili. Nadam se da ćemo druge godine postaviti ploču s imenom i prezimenom branitelja s tog mjesnog odbora – najavio je Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme.

Osobito ponosni na Dubravka Gregorina jesu članovi njegove obitelji. Iako je tuga i danas velika, njihov suprug i otac, ostavio im je slobodnu Hrvatsku.

– Ja bih se zahvalio svima na ovoj lijepoj gesti, mislim da je to najmanje što zaslužuje. Ja sam ponosan na njega, na sve njegove poduhvate, jedno veliko hvala – izjavio je sin nestalog branitelja koji nosi njegovo ime.

U spomen na Dubravka Gregorina i sve hrabre branitelje koji su živote utkali u Hrvatsku, Podsljeme će dobiti i centralni spomenik.

– Radimo centralni spomenik za poginule branitelje na području Mlinova, Šestina, Markuševca, Vidovca i Gračana. Podsljeme ima obilježje Domovinskog rata. Meni je ovo zadovoljtsvo, jer je ovo malo za ono što su napravili za Hrvatsku, nadam se da na ovom nećemo stati, uvjeren sam da nećemo stati – izjavio je Kompesak.

Tijelo Dubravka Gregorina ni danas nije pronađeno, i on se još uvijek, 25 godina nakon rata vodi nestalim. Dostojan pokop bio bi najmanje što se za ovog velikog čovjeka može učiniti.