“Što je sa sportsko rekreacijskim centrom na Sveticama?”

Gradnja sportsko rekreacijskog centra na Sveticama ponovno je bila burna tema Aktualnog sata sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba

Zašto se s gradnjom još uvijek nije počelo zanimalo je gradskog zastupnika Dominika Etlingera koji je pitanje uputio na Aktualnom satu sjednice Gradske skupštine. Je li riječ o nedostatku komunikacije s partnerima iz Hrvatskog nogometnog saveza ili jednostavno, neznanju, više od ičeg je zanimalo Etlingera.
– Vi ste rekli, da ljudi iz HNS-a nisu dobili sredstva za realizaciju projekta i da ih treba pričekati. Kažete HNS nema novaca, a nakon dva dana gospoda iz HNS-a kažu da niste informirani, da imaju novca, međutim rade redizajn projekta u smislu troškovne racionalizacije i u smislu prostornih promjena – izjavio je Dominik Etlinger, gradski zastupnik.
Rješenjem, koje je svojedobno usvojeno na jednoj od sjednica Gradske skupštine, definirano je koliko sportskog centra treba pripasti atletičarima, koliko HNS-u, ali i građanima za rekreaciju.
– Mene zanima je li HNS dobio novac ili ne, vidimo se na gradilištu, a prošlo je mjesec dana. Tko tu laže? – upitao je Etlinger.
– Radi se o redizajnu, a ne korigiranju ugovora koji je skupština usvojila. Ne vidim razloga za vašu zabrinutost – odgovorio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Bandića veseli što će za godinu dana na Sveticama osvanuti najbolji sportski centar u ovom djelu Europe, a mjesta će kako kaže, biti za sve.

– Ruši se ćevapdžinica, bazen smo nakon 4 godine pomora SDP-ove vlasti u Zagrebu konačno otvorili. Idući ćemo tjedan otići na gradilište da oni krenu – dodao je zagrebački gradonačelnik.

Međutim, Etlinger odgovorom nije bio zadovoljan.

– Niste mi odgovorili na pitanje. Ne znamo u kojoj je to fazi i što se čeka. Ono što sam uspio čuti, rekli ste da se radi redizajn i da neće biti na uštrb niti nogometnog kampa niti atletičara, bit će dakle na uštrb građana – dodao je Etlinger.

Gradonačelnik je bio jasan da ništa neće biti na uštrb građana.

I nadajmo se da je samo to, i da sportsko rekreacijski centar ne bude još samo jedan neuspjeli projekt poput sveučilišne bolnice, čiju smo sudbinu svi već i zaboravili.