Mateji Kušić priznanje “Mladi gradonačelnik Grada Zagreba 2019.”

Mateja Kušić, Foto: Jabuka TV

Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Povodom toga, Savjet mladih Grada Zagreba održao je svečanu sjednicu gdje su predstavili dosadašnje aktivnosti Savjeta mladih, s naglaskom na programe kojima je u fokusu zdravlje mladih.

“Datumom svečane sjednice smo htjeli naglasiti aktivnosti i programe vezane za mentalno zdravlje što je jedan od posebnih problema 21. stoljeća, pogotovo među školarcima, odnosno mladima koji se zatvaraju u sebe zbog interneta, ne druže se s ljudima i ne komuniciraju”, istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Jurišin.

Uručeno je i priznanje “Mladi gradonačelnik Grada Zagreba 2019.” koje je ove godine otišlo u ruke kandidatkinja udruge Zamisli Mateje Kušić, programske voditeljice Centra za mlade Grada Zagreba.

Grad Zagreb kroz gradske urede putem brojnih sufinanciranih programa i radionica udruga za mlade i udruga mladih, pruža mladima pomoć u prevladavanju svih izazova odrastanja s kojima se susreću.