Stanovnici Studentskog grada bijesne: “Smeće se ne odvozi, u kontejnerima su crvi, a viđamo i štakore”

Ljutiti su na Čistoću za koju tvrde da ne poštuje vlastite termine za odvoz papira i plastike.

Foto: Čitatelj

Strpljenje stanovnika Studentskog grada je pri kraju. Tvrde da im smeće koje se ne odvozi redovito zadaje velike probleme.

“Smeće se ne odvozi po nikakvom rasporedu (osim miješanog komunalnog otpada), termini za odvoz kartona, papira i žutih vrećica su odavno prošli, a otpad ostao, smrad je nesnosan, crvi su u kontejnerima za biootpad, redovito viđamo štakore veće od mačaka redovito viđeni. Divno je sjediti na klupicama predviđenim za odmaranje i razonodu ljudi uz raznorazne miomirise i to sve tik uz pročelje zgrada u Ulici Milovana Gavazzija 21 i 23”, stoji u vapaju koji su poslali na adresu naše redakcije.

Foto: Čitatelj

Kažu da je ovako već dva mjeseca. Ljutiti su na Čistoću za koju tvrde da ne poštuje vlastite termine za odvoz papira i plastike.

Smeta ih i što žive u takozvanoj “aleji kontejnera”.

Foto: Čitatelj

“Kontejneri su izmješteni na ovo mjesto kako bi se spriječilo razbacivanje otpada van kontejnera i povećala “kvaliteta življenja” te da bi se dobilo parkirno mjesto za invalide koji nikada nisu registrirani da su stali na to mjesto od kako je napravljeno. 40 godina su kontejneri stajali na mjestu uz cestu, a onda se netko sjetio uvući ih u zelenilo kvarta, kraj klupica i stolova za odmaranje i na udaljenost pet metara od pročelja zgrade”, pojasnili su.

Na njihov problem upozorili smo i podružnicu Čistoća, a odgovor čekamo te ćemo ga objaviti po primitku.