Stanovnici gradske četvrti Gornji grad-Medveščak bez adekvatnih autobusnih stajališta

Neadekvatna autobusna stajališta već su desetljećima problem u Gradu Zagrebu a većina ih je takva na autobusnoj liniji 101 koja vozi od Britanskog trga prema Gornjem Prekrižju.

-Veliki broj tih autobusnih stajališta nije urađen odredbama odluke o prijevozu putnika u javnom prometu.Ta odluka jasno kaže kako autobusna stajališta trebaju izgledati i koju opremu trebaju sadržavati. Nadstrešnice sa sjedalima i s prometnim informacijama, košara za otpatke, izvadak iz voznog reda samo su neki od osnovnih elemenata kako autobusno stajalište treba izgledati. Na žalost velik broj prioritetnih autobusnih stajališta, kao ovo okretište linije 101 ili linije 102 ili drugih autobusnih linija to nema- istaknuo je predsjednik savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba Alen Ostojić, ujedno i gradski zastupnik.

Građani gradske četvrti Gornji grad- Medveščak nemaju se gdje skloniti od vremenskih nepogoda, a dok čekaju javni gradski prijevoz ugroženi su od ostalih prometnih vozila.

-Velik broj autobusnih stajališta je izravno na kolniku što također ugrožava sigurnost naših građana. Gradonačelnik Bandić je odgovoran za uređenje stajališta, on donosi odluku o uređenju stajališta i očekujemo da se u što skorije vrijeme pokrene postupak da se postavi adekvatna oprema na tom velikom broju stajališta- dodaje Ostojić.

Iako je većina autobusnih stanica u Gradu Zagrebu potpuno opremljena, još uvijek postoje i ona koja izravno ugrožavaju sigurnost građana. Ovim putem apeliramo da se svim Zagrepčanima omoguće jednaki uvjeti i sigurnost prilikom čekanja javnog gradskog prijevoza.