Sporazum o suradnji i donaciji s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava

Između Grada Zagreba, Zagrebačkog Velesajma, Uprave Zagrebačkog holdinga i UNICEF-a potpisan je Sporazum o suradnji i donaciji s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava u 2023. godini. Zagrebački gradonačelnik izrazio je nadu u to da će ovime suradnja grada s gradskim poduzećima i UNICEF-om doseći novu razinu.

“Posebice kad govorimo o Holdingu vezano za slanje materijala UNICEF-a prema korisnicima zajedno s računom, a kad govorimo o Velesajmu, posebice o mogućnosti promicanja UNICEF-ovih aktivnosti koje će se održavati na Velesajmu. Naravno, Grad Zagreb će i dalje podržavati aktivnosti poput Mliječne staze i razne druge manifestacije kojima UNICEF radi na zaštiti dječjih prava, a posebice djece koja spadaju u ranjive skupine”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Predstojnica Ureda UNICEF-a Regina Castillo objasnila je ulogu te organizacije u Gradu Zagrebu. “Fokusiramo se na najranjiviju djecu. Djecu s poteškoćama, djecu kojoj je potrebna roditeljska njega, djecu s problemima u ponašanju, ali i onu koja se nalaze u popravnim domovima. U posljednjoj smo etapi, a to je uvijek najteži dio. Ponosni smo na ovu suradnju s Gradom Zagrebom, koja se s godinama proširila u nastojanju da dopremo do više građana, a s glavnim ciljem potpore za aktivnosti koje promiču prava djece. Hvala vam i nadamo se sve većoj suradnji” istaknula je Regina Castillo.

Gradonačelnik Tomašević dodatno je naglasio da Grad i UNICEF svakako dijele viziju što se tiče promicanja boljitka potrebite djece, i to tako da resurse grada što više stavljaju na raspolaganje. “Ono što ćemo pomoći jest da će uz račune koje Holding isporučuje posebnim korisnicima, oni dobiti i posebne UNICEF-ove materijale koji će ih pozvati da doniraju dio vlastitih poslovnih prihoda za aktivnosti koje promiču prava djece. Kad je riječ o Velesajmu, brojne su sajmišne i druge aktivnosti koje se tamo održavaju, a gdje će Velesajam ustupiti prostor UNICEF-u gdje će prezentirati vlastite aktivnosti. Tako im želimo dati još neki doprinos, da dođe do što više građana i potencijalnih donatora kako bi prikupili financijska sredstva za svoj rad u Zagrebu i Hrvatskoj. Naravno, Grad Zagreb, i ja osobno, ćemo podržavati ove aktivnosti i humanitarne utrke poput Mliječne staze, a i druge”, dodao je gradonačelnik.

Tako ćemo u budućnosti vidjeti veću aktivnost rada ove svjetski priznate organizacije, iako ona na našim prostorima djeluje još od 1950-ih. Potrebitih, nažalost, ima puno, no koraci poput ovog Sporazuma ključni su u ispravljanju te situacije.