Specijalci isčupali razbojnika sa suzavcem

Autor: Boris CvetkovićFoto:: Ivan Radović 12/30/2009 20:34

Nakon pljačke zlatarne Filigran Gundulićevu ulicu zablokirali su specijalci sa automatima Heckler te razbojnika  A.G. (23) isčupali iz ulaza broj 8, u utorak oko 19,55 sati.

Pljačkaš je, naime nekoliko minuta ranije suzavcem pošpricao prodavačicu S.S. (38) zlatarne Filigran u Ilici 45, ali ga je u bijegu sustigao Marko Kačinari (28), sin vlasnika zlatarne.

 – Ušao je u prostoriju i zatražio od naše prodavačice da mu pokaže zlatne lančiće. Ona je otvorila zastor sa lančićima, a razbojnik je najednom izvukao suzavac i špricnuo prema njezinim očima. Sva sreća da ima naočale, pa joj se ništa ozbiljnije nije desilo. 

Viknula je ‘Marko’, a ja sam izletio iz prostorije, shvatio što se događa te potrčao za njim. Dotada sam radio na kompjutoru s druge strane zida tako da me pljačkaš nije niti vidio niti čuo.-.-Ivan Radovic-.-

U bijegu je pokupio 14 lančića vrijednih oko 45 000 kuna, otprilike sve ono što je rukom mogao zgrabiti – objasnio je Marko Kačinari, sin vlasnika zlatarne Filigran.

Kačinari je potrčao za razbojnikom koji je ušao u ulaz restorana Karamba u Frankopanskoj, odbacio dio odjeće i ukradenu zlatninu te pokušao izaći iz haustora kao običan građanin.

Iako ga je Marko na sekundu zadržao, A.G. je potrčao Frankopanskom, pa Varšavskom sve do Gundulićeve, gdje se sklonio u mračni ulaz stambene zgrade.

– Trčao je brzo, kao i svi drugi ljudi koji spašavaju glavu. Ja sam bio pola metara iza njega, ali masa ga je izdala. Pozvao sam policiju, jer nisam želio ući u haustor

Nisam znao da li je naoružan.

U roku par minuta došla su četiri vozila sa specijalcima s Hekler automatima. Zablokirali su cijelu Gundulićevu, isčupali ga van iz ulaza. Svaka čast policiji, stvarno su brzo reagirali – dodao je Kačinari.