Kome smeta prometni znak?

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje istaknuli su kako zaprimaju sve više pritužbi građana stambenih objekata u čijoj su blizini instalirane umjetne izbočine zbog buke koje prouzrokuju

Prije godinu i pol dana naša novinarska ekipa izašla je na teren u Horvate nakon dojave građana kako se u njihovom naselju događaju prometne nesreće, a od nadležnih službi tražili su postavljanje usporivača prometa. Kakvo je sada stanje, ponovno smo istražili.

Stanovnici naselja Horvati već danima se pitaju kome smeta znak za ograničenje brzine u njihovom naselju.

-Došli su iz Zagrebačkih cesta, nakon što ste vi tražili da se znak postavi. Oni su ga postavili, pa je ponovno bio bačen. Drugi put su ga postavili i za par dana je opet bačen – ogorčena je Đurđica Franceković iz Horvata.

 

Takva situacija natjerala je Đurđicu i njenog supruga da i sami nekoliko puta postave znak.

 

-Čim ga postavimo, iščupaju ga. Nesreće se događaju stalno, mi se bojimo izaći ovdje, ne znamo što da radimo – dodaje Franceković.

Naime, u naselju Horvati posljednjih su godina sve učestalije prometne nesreće, stoga su stanovnici tražili postavljanje usporivača prometa, a isti upit i mi smo prosljedili Gradskom uredu za prostorno uređenje koji su nas uputili na gradsku četvrt Brezovica koja bi po zaprimljenom zahtjevu o postavi usporivača prometa trebala provesti anketu kako bi se zadobila suglasnost građana, odnosno kako bi se upoznali s posljedicama postave, kao što su buka i vibracija.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje istaknuli su kako zaprimaju sve više pritužbi građana stambenih objekata u čijoj su blizini instalirane umjetne izbočine zbog buke koje prouzrokuju. No, Đurđica i njeni susjedi radije bi izabrali buku koju bi eventualno izazvali usporivači prometa nego sve češće prometne nesreće.