SLJEMENSKA STAZA PROŠLA NA TEHNIČKOJ INSPEKCIJI

Start prve ženske utrke trebao bi se održati 5. siječnja u 13,00 sati, a start druge utrke predviđen je za 16,00 sati, dok bi se muška utrka trebala održati 6. siječnja u 12,00 sati

Održana je konferencija za medije u povodu održavanja nadolazećih utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, koje će se održati u siječnju 2019. godine. Iz tog razloga, stazu je pregledala tehnička inspekcija koja je potvrdila kako je sve spremno za utrke.

– Inspekcija je zadovoljna jer imamo konstantno pomake prema naprijed – poručio je Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka.

Grad Zagreb dao je veliku potporu, investirao je 6 milijuna kuna na izgradnju tvornica snijega.

– Nakon naših loših iskustava iz 2013. i 2014. godine kada smo morali otkazati utrke zbog loših vremenskih uvjeta, zahvaljujući Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću te uz podršku FIS-a investiralo se u novu tehnologiju zasnježivanja koja je omogućila da se utrke sigurno održe. Tako je sezona trajala duže, punih 100 dana, i počela je ranije. Skijaški savez investira i dalje puno u rad mladih, imamo odličnu mušku slalomsku generaciju, četiri slalomaša koji mogu nastupati u svjetskom kupu i u narednih nekoliko sezona očekujemo puno od njih – poručio je Vedran Pavlek, direktor organizacijskih utrka.

 

 

 

 

Ženska utrka tako bi se trebala održati 5. siječnja. Start prve utrke krenuo bi u 13,00 sati, dok je start druge utrke predviđen za 16,00 sati. Muška utrka održala bi se 6. siječnja. Start prve utrke započeo bi u 12,00 sati, dok je start druge utrke predviđen za 15,00 sati

– Očekujemo duplo veću posjećenost Sljemenu budući da se utrke održavaju vikendom – naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Osim zagrebačkog gradonačelnika na konferenciji su sudjelovali i predstavnici FIS-a: glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder te u ime domaćina: predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek, direktor natjecanja Reno Fleiss, voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak te HRT-ov režiser prijenosa utrka Ranko Varlaj.