SLAVNI ARGENTINSKI TENOR JOSÉ CURA U VELIKOM FINALU FESTIVALA ZAGREB CLASSIC

Koncertom će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle, koji je rođen na dan održavanja koncerta, u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine

Press materijal

Ovoga utorka, 10.7. veliko je finale ovogodišnjega festivala Zagreb Classic jer na pozornicu Trga kralja Tomislava u 21:00 sati stiže slavni argentinski tenor – José Cura.

Uz našu opernu divu Evelin Novak te Festivalski orkestar pod vodstvom maestra Diana Tchobanova, maestro Cura priprema atraktivni program na kojemu će izvesti neke od najljepših i najpoznatijih stranica operne umjetnosti, od Leoncavalla do Catalanija i od Verdija do Puccinija.

Bit će to bez sumnje najbolji mogući zaključak ovogodišnjega festivala Zagreb Classic, koji je treću godinu za redom pod vedrim nebom Tomislavca ugostio niz prvorazrednih glazbenih produkcija, velikih orkestara, sjajnih glazbenika i drugih umjetnika. Koncertom će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle, koji je rođen na dan održavanja koncerta, u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine.

Press materijal

 

 

 

 

 

 

Maestro Cura svestrani je umjetnik čije raznolike aktivnosti sežu od pjevanja na opernoj sceni do režije i dirigiranja, a zagrebačko gostovanje prilika je da upoznamo i njegov fotografski rad. U sklopu gostovanja, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, u ponedjeljak 9.7., otvorena je tako i izložba fotografija “José Cura – Život objektivom slavnog tenora”.

Otvorenju izložbe, uz Jasminku Poklečki Stošić, ravnateljicu Umjetničkog paviljona, Mirka Bocha, ravnatelja Zagrebačke filharmonije te samog maestra Curu, nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo kako je nakon koncerata 2CELLOS, Robyja Lakatosa i Gorana Bregovića ponosan na koncert Joséa Cure kojim će završiti ovogodišnji festival Zagreb Classic.

Izložbu fotografija moguće je pogledati do 15. srpnja.

 

Press materijal