Školarci su izložili svoje kreativne animirane filmove u Dubravi

Putem ove škole polaznici se upoznavaju s razumijevanjem apstraktnog koncepta filmskog vremena, pokreta i priče

Izlozba Animiranih kreacija Dubrava

Crtanje na posebnom papiru i korištenje tableta kako bi animacija oživjela samo su neki od elemenata koje mogu naučiti školarci koji odluče postati polaznicima Škole crtanog filma Dubrava. Vjekoslav Živković hrvatski je redatelj koji svoju ljubav prema animiranom filmu prenosi na one najmlađe te je upravo on prije nekoliko godina postao i voditeljem Škole crtanog filma Dubrava.

– Na stotine polaznika već je uspješno prošlo kroz školu, a putem izložbe Animiranih kreacija koja se nalazi u u Narodnom sveučilištu Dubrava mogu se pogledati i radovi nekih od naših polaznika, počevši od njihovih idejnih skica do finalnog rezultata – napomenuo je  Živković.

Sam program namijenjen je djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te traje onoliko koliko traje i jedna školska godina.

– Uvijek smo podijeljeni u dvije grupe; jedna grupa su početnici i to su oni koji se prvi put susreću s animacijom, a napredniji su već iskusni mačori koji već dugi niz godina pohađaju Školu crtanog filma. Neki od njih počeli su još u osnovnoj školi te pohađaju radionice do kraja srednje škole – poručio je Živković.

Svi ljubitelji animiranog filma ovu izložbu mogu posjetiti u Kulturnom centru Dubrava tijekom narednih dana.