Sator: Utakmica s Olimpijom nije presudna

Autor: Boris Matijašević 11/28/2009 14:30

Nakon što je Medveščak u petak sa 6:4 pobijedio Linz, a Olimpija u slovenskom derbiju sa 5:2 bila bolja od Jesenica,razlika između zagrebačke i ljubljanske momčadi na tablici EBEL lige ostala je ista.

‘Medvjedi’ su osmi sa 25 bodova, dok su ‘zmajčeki’ mjesto niže sa pet bodova manje. U Ledenoj dvorani Doma sportova sutra je na redu ogled upravo ovih dvaju momčadi, izravnih suparnika za osvajanje osmog mjesta koje vodi u toliko željeno doigravanje. Za sutrašnju se utakmicu sa sigurnošću može reći kako je najiščekivanija otkako se u Zagrebu igra EBEL liga.

Općepoznata je činjenica da se kod nas utakmice rado karakteriziraju kao ‘sudbonosne’, ‘presudne’, ‘utakmice života’… Na ‘presici’ nakon utakmice s Linzom jedan je kolega treneru Satoru postavio pitanje je li utakmica s Olimpijom za Medveščak utakmica sezone. Praktični i pragmatični Amerikanac jednostavno mu je odgovorio.

-Ako sam ja dobro gledao u svoj rokovnik, nakon utakmice s Olimpijom mi imamo još 27 utakmica! Ovo je tek polovica prvog dijela natjecanja, puno je još utakmica i bodova u igri, i svašta se još može dogoditi. Mi moramo svaku utakmicu igrati kao da je odlučujuća, i onda rezultat ne bi trebao izostati – izjavio je Sator.

Doista, pobijede li sutra Olimpiju, ‘medvjedi’ će razliku povećati na sedam bodova. Bude li Olimpija bolja, razlika će biti tri boda. U svakom slučaju, pred zagrebačkim oklopnicima još je npuno utakmica koje moraju odigrati na najvišoj razini kako bi dohvatili doigravanje. Bila bi to velika nagrada i za vjerne navijače koji ih tako strastveno prate na svakoj utakmici. Sigurni smo da će tako biti i sutra, na utakmici za koju su ulaznice odavno nestale. Dvoboj medveščaka i Olimpije počinje u 18 sati.