Renato Petek ispred Starogradske vijećnice predstavio svoje prijedloge za novu sjednicu Gradske skupštine osvrnuvši se na nedavno dobivenu prijeteću poruku

Danas je konferenciju za medije održao gradski zastupnik Renato Petek.

Prije godinu dana je, kaže, dao prijedlog, koji je Skupština jednoglasno usvojila, o inkluziji i uključivanju predškolske i osnovnoškolske djece u obrazovni sustav, no do danas nije učinjeno ništa.

Govorio je i o odvozu otpada koji, smatra, funkcionira s velikim teškoćama, te je Gradskoj skupštini predao dvije odluke kojima bi svi građani, prema prvoj predanoj točki, imali ista prava. Svoje prijedloge rješenja za nove probleme predao je na dnevni red Gradskoj skupštini za nadolazeću sjednicu a osim pitanja otpada, Petek je odgovarao i na ona vezana za spalionicu medicinskog otpada na Rebru.

Petek je, kako kaže, nakon upute svojih prijedloga u tri točke na dnevni red Gradske skupštine zaprimio prijeteću poruku u kojoj stoji: “Sretno, pazi preko ceste.”

Ništa nije htio prepustiti slučaju stoga je odmah osobu prijavio policiji te zaključio kako bi ona trebala odlučiti je li poruka zaista prijeteća ili ipak nije.