Remi: S Lunom bih rado popila kavu

Autor: Bojana Križić 6/16/2010 21:45

U izdanju Algoritma Robert Naprta, kojega poznajemo kao scenarista odličnih serijala domaće produkcije ‘Villa Maria’ i ‘Balkan Inc.’, napisao je uzbudljiv fantastički roman o Luni, djevojci iz Zagreba, tinejdžerici koja ostaje bez roditelja te počinje živjeti s tetom i tetkom gdje otkriva mračne tajne i velike moći ‘podzemlja’.

-.--.-Članovima grupe Elemental ova se knjiga posebno svidjela, pa su o njoj napravili i pjesmu.

– Danas se knjige koje izlaze uglavnom vrte oko preozbiljnih tema u rasponu od, kako to kažu TBF ‘čiji je ćaća bio ustaša, a čiji partizan’, do teško socijalnih tema koje su uglavnom depresivno intonirane. Ovo je lijepa priča posvećena u zadnje vrijeme zanemarenoj čitalačkoj publici, adolescentima. A knjiga je zaista dobra! – argumentirao je Shot, frontman grupe Elemental, zbog čega su odlučili pjesmom popratiti baš ovu knjigu.

Priča o tinejdžerima i vampirima

Roman prati život šesnaestogodišnje djevojke u fantastičnim svjetovima vještica i vukodlaka, temeljenim na legendama koje se na našim prostorima provlače već stoljećima. Pjevačicu Elementala Mirelu Remi Prislac knjiga se osobito dojmila zbog tematike s kojom se mogla povezati.

– Luna je djevojka koja je drugačija od drugih. Ne mislim to kao floskulu. Već smo pisali pjesme o tome kako se osjećaš kad si drugačiji tako da ovo nije bilo teško napisati. Bilo je zanimljivo ući u svjetove nadnaravnog – objašnjava Remi.

Pjevačica je kao mala obožavala hrvatsku književnost koja obiluje mitovima o vampirima i ostalim stvorenjima s nadnaravnim moćima, pa je stoga u pisanju pjesme o Luni izrazito uživala.

-.--.-Robert Naprta, autor romana o LuniRemi bi s Lunom ‘odvalila’ razgovoro odrastanju

– Luna mi se čini zaista zrelom za svoje godine i sigurna sam da bismo mogle popiti piće u gradu ili odvaliti jedan razgovor o odrastanju, ljudima koji nas okružuju, gubicima i pobjedama, obitelji i ljubavi – kaže Remi.

Kako je autor ovoga romana navikao pisati kriminalističke romane, prelazak na SF žanr bio mu je iscrpljujuć, no sretan je što se ulovio u koštac s time.

– Veliki sam ljubitelj znanstvene fantastike i horora. Naprosto je bilo pitanje vremena kada će mi sve to sjesti a napišem nešto u tome stilu. Trebalo je odgledati tisuće filmova i pročitati stotine knjiga, ali evo, Luna je tu – priča nam Robert Naprta.

Odličan tekst prate i odlične ilustracije

Osim odličnog teksta, ovaj je roman obogaćen i ilustracijama jednoga od naših najpozatijih ilustratora. Zdenko Bašić, kojemu je prva ljubav animirani film, poznat je po ilustracijama knjiga ‘Priče iz davnine’ i ‘Novela od stanca’ te ‘Priče o čokoladi’, a za svoje je radove dobio nekoliko prestižnih nagrada.