Radovi u Podsljemenu: Šestine dobivaju kružni tok, Vidovec novu školu, a nadaju se i uređenju Mihaljevca

Jutarnje prometne gužve u Šestinama uskoro bi trebale biti stvar povijesti.

Jutarnje prometne gužve u Šestinama uskoro bi trebale biti stvar povijesti. Naime, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za gradnju kružnog toka kod Crkve svetog Mirka gdje se, posebno u jutarnjim satima, stvaraju veliki prometni čepovi.

“Riješili smo imovinsko-pravne odnose i još neke predradnje da bi se krenulo u takvu investiciju vrijednu 13 milijuna kuna”, otkrio nam je Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme.

To je tek jedan od velikih projekata u ovoj gradskoj četvrti. Radovi na područnoj osnovnoj školi u Vidovcu su završeni i čeka se uporabna dozvola i tehnički pregled nakon kojeg će 105 učenika moći popuniti školske klupe te suvremene, moderno opremljene škole.

“700 tisuća kuna uložili smo i u radove u Osnovnoj školi Markuševec gdje se obnavlja PVC stolarija i fasada na dvorani”, dodaje Kompesak.

Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme, Foto: Jabuka TV

U Gračanima se punom parom radi i na novoj žičari pa Gradska četvrt planira urediti stajališta ZET-ovih tramvajskih linija 8 i 15.

“Nadamo se i rekonstrukciji okretišta na Mihaljevcu koje je najavljeno u sklopu 3. faze izgradnje sljemenske žičare”, poručio je.