Radovi skreću ZET-ove autobuse

Neke ZET-ove autobusne linije vozit će izmijenjenim trasama.

Foto: Zagrebancija.com

Zbog radova koji uvjetuju zabranu prometa na dijelu Ulica Dubravica i Huzjanova, od četvrtka, 8. kolovoza od 9 sati, do završetka radova, autobusi linije 120 (Črnomerec – Gajnice) vozit će djelomično izmijenjenom trasom.

S terminala Črnomerec, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Aleje Bologne i Ulice Medpotoki, skrenuti desno u Ulicu Medpotoki, lijevo u Ulicu Karažnik, lijevo u Dubravicu te lijevo u Sigetje.

Iz smjera Gajnica, autobusi će voziti Ulicom Sigetje, skretati desno u Ulicu Medpotoki te lijevo na Aleju Bologne i dalje nastaviti uobičajenom trasom do Črnomerca.

Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, a uspostavit će se i privremena autobusna stajališta Gajnice – područni ured u Ulici Medpotoki, za smjer prema Gajnicama i u Ulici Sigetje, za smjer prema Črnomercu te početno – krajnje stajalište Gajnice u Ulici Sigetje, u zoni raskrižja s Ulicom Dubravica.

Autobusno stajalište u Huzjanovoj ulici za vrijeme radova neće biti u funkciji, a stajališta Medpotoki, Gajnice i Dubravica na Aleji Bologne privremeno linija neće opsluživati.

Izmjene i na autobusnoj liniji 215 (Kvaternikov trg – Trnava)

Zbog izgradnje toplovoda u zoni Trga Volovčica, autobusna linija 215 (Kvaternikov trg – Trnava) prometovat će izmijenjenom trasom od petka, 9. kolovoza od 8.30 sati, do ponedjeljka, 12. kolovoza.

Autobusi linije 215 s Kvaternikovog trga vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Heinzelove i Planinske ulice, nastavit Heinzelovom te skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, nastaviti ravno Ulicom grada Gospića, zatim lijevo Getaldićevom ulicom, desno Borongajskom cestom i dalje voziti uobičajenom trasom.

U polascima iz Trnave, autobusi će voziti redovnom trasom te skrenuti lijevo u Getaldićevu ulicu, desno u Ulicu grada Gospića, nastaviti Vukovarskom te skrenuti desno u Heinzelovu ulicu otkuda nastavljaju uobičajenom trasom.

Za vrijeme radova neće se koristiti stajališta Getaldićeva-jug i Livadarski put, dok se stajalište Trg Volovćica zbog radova ne koristi još od četvrtka, 1. kolovoza.

Uspostavit će se privremeno autobusno stajalište u Getaldićevoj ulici, 50 metara prije raskrižja s Borongajskom cestom.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi linije 215 zaustavljat će se na svim stajalištima.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika radovi mogu biti produženi.