Radionica baleta u kazalištu Trešnja

Zbog velikog interesa za upis na radionice baleta Trnoružica u Trešnji, koje su se održale u listopadu, kazalište Trešnja organizira novu radionicu početkom studenoga

Foto: Sara Berković, press materijal

Pod vodstvom tri voditeljice iz udruge Mala plesna scena polaznici će se upoznati s klasikom baletne literature, Trnoružicom, P. I. Čajkovskoga, čiju originalnu koreografiju potpisuje Marius Petipa, a  balet je praizveden u Marijinskom teatru u Sankt Petersburgu 1890. godine.

Polaznici radionice naučit će elemente koreografije te osnovne baletne tehnike i pozicije, prilagođene njihovom uzrastu, a na dar će dobiti vilinska krila koja će im ostati za uspomenu. Uz radionicu polaznici će pogledati novu predstavu kazališta Trešnja, Trnoružicu, u režiji Ivana Lea Leme.

Poznata klasična bajka, Trnoružica, u verzijama Charlesa Perraulta i braće Grimm došla je u domove i srca malih i velikih. U verziji kazališta Trešnja sačuvani su glavni fabularni elementi priče, ali su izmaštane i neke nove epizode s nekim novim likovima, a saznajemo i tko je bio mladić koji je probudio Trnoružicu iz stoljetnog sna.

Radionica je namijenjena djeci od 5 do 12 godina. Održat će se u subotu, 3. studenoga s početkom u 15,10 sati, a trajat će 90 minuta. Paket uključuje i ulaznicu za predstavu Trnoružica koja je na rasporedu nakon radionice, u 17,00 sati. Rok za prijave je 30. listopada, a cijena paketa je 140,00 kuna. Prijaviti se možete putem obrasca.