JUTARNJI FLASH MOB NA TRGU: Zagrepčani su se iznenada rasplesali

U 6 hrvatskih gradova od 12. do 15. listopada brojni volonteri sudjelovat će u 250 volonterskih akcija

Flash mob je stigao u Zagreb! 60 plesača plesnog centra Tala rano jutros rasplesalo je centar Zagreba. Uz stihove pjesme Život nije siv najavili su volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” koji će se odvijati u šest hrvatskih gradova od 12. do 15. listopada.

– Svaki ples je poseban na svoj način, bio on u zatvorenom ili ovdje na trgu. Zadovoljstvo nam je što s našim građanima možemo podijeliti plesni trenutak povodom humanitarnog okupljanja. Riječ je naravno o volonterima koji omogućuju realizaciju brojnih projekata – rekla je Tamara Curić, umjetnička direktorica plesnog centra Tala.

Dubrovnik, Sinj, Split, Osijek, Zadar i Zagreb gradovi su u kojima će bez kompromisa brojni volonteri darovati svoja 72 sata u čak 250 različitih volonterskih akcija.

– Cilj projekta je promocija volonterstva. Trebamo se svi uključiti u tu plemenitu funkciju u okviru svojih mogućnosti i koliko nam to vrijeme dopušta. Drugi cilj je aktivirati mlade ljude, dati im priliku da učine nešto dobro i da naprave promjenu koju i sami žele vidjeti u Hrvatskoj i u svijetu – objasnila je Đurđica Blažević, voditeljica projekta 72 sata bez kompromisa.

Kroz ljubav prema plesu svoju podršku volonterima dali su i najmlađi članovi Tale.

– Plešem već sedam godina break dance. Volim plesati i na to me potaknuo moj prijatelj, a i moja mama pleše već 25 godina – pohvalio se plesač Nikola Curić.

Prijave za volontiranje još uvijek su otvorene i, naravno, svi su dobrodošli.