NIŠTA OD REKORDA: Zagrepčanin Niko nije uspio prošetati stotinu pasa istovremeno, na proljeće novi pokušaj

Dosadašnji rekord drži Amerikanac Joseph Orsino koji je 2011. godine uspješno prošetao grupu od 35 pasa stazom dugom nešto više od kilometra

Foto: Jabuka TV

Dalmatineri, retriveri, stafordi, bokseri, mopsevi,… Sve su to pasmine koje su se okupile na Jarunu kako bi oborile Guinnessov rekord. Naime, student Kineziološkog fakulteta i zaljubljenik u pse Niko Spevec, naumio je proštetati barem pedeset pasa istovremeno i upisati se u povijest.

– Za tu sam priliku dizajnirao poseban povodac koji može prihvatiti 102 psa. Iako je bio jako čvrsto napravljen, nakon desetak pređenih metara počeo je pucati. Nisam htio odustati, pa sam vezao pse, no ubrzo i shvatio kako neću uspjeti – ispričao nam je Niko.

Na proljeće će, kaže, pokušati ponovno jer sada ima iskustvo više.

– Obraćao sam preveliku pažnju na to da se svi psi slažu, da ih posložim na način da ne vuku oni mene, već ja njih, ali sam zanemario činjenicu da može doći do nekih drugih tehnički problema. Sve u svemu sam zadovoljan, sada znam na čemu još moram poraditi – pozitivan je Niko.

Dosadašnji rekord drži Amerikanac Joseph Orsino koji je 2011. godine uspješno prošetao grupu od 35 pasa stazom dugom nešto više od kilometra.