Prvenstvo Hrvatske u grapplingu

Najistaknutiji u seniorskoj konkurenciji bio je Stipe Brčić (Magnetsu) koji je ponovio trostruku krunu iz prošle godine – osvojio je kategoriju do 66 kg, osvojio je kategoriju do 71 kg, i osvojio je i pehar za najboljeg borca turnira

Press materijal

U Zagrebu je održano 11. Prvenstvo Hrvatske u grapplingu, u nedjelju, 17. 2. 2019.

Prvenstvo je bilo čak i osjetno veće od ionako velikog prošlogodišnjeg (2018. 125 borbi, 2019. njih čak 185!), a da sve prođe na visokoj organizacijskoj razini i tečno pobrinuli se zagrebački Trešnjevka Thunders u suradnji sa Sambo klubom Zagreb, pod vodstvom Stipe Pavičića.
Borbe su se odvijale na tri strunjače, u popularnoj hrvačkoj „Pešči“. Nastupila su 133 natjecatelja iz 28 klubova, uz dvije revijalne ženske borbe.

Seniori – Brčić obranio trostruku krunu

Press materijal
Press materijal

Najistaknutiji u seniorskoj konkurenciji bio je Stipe Brčić (Magnetsu). On je ponovio trostruku krunu iz prošle godine – osvojio je kategoriju do 66 kg, osvojio je kategoriju do 71 kg, i osvojio je i pehar za najboljeg borca turnira. Uspjeh je tim veći što je u finalu kategorije do 71 kg pobijedio četverostrukog prvaka Hrvatske, Gorana Lovreka (JJK Arrow), u vrlo tijesnom meču i pravom derbiju.

Ta je finalna pobjeda i prevagnula u odluci za borca turnira. Drugi najistaknutiji pretendent bio je Ivan Kontak Jambrek (Trešnjevka Thunders). U najbrojnijoj kategoriji, i konkurenciji čak dvadeset petorice boraca do 84 kg redao je pobjedu za pobjedom, sveukupno njih pet službenih i jednu neslužbenu, zaključivši taj impresivni niz finalnom pobjedom nad Andreom Kolićem (UFK Novi Zagreb); a sve to bez izgubljenog boda.

Druga najpopunjenija kategorija bila je ona do 77 kg. U finalnom meču te kategorije Saša Drobac (ATT) nadjačao je na bodove Tina Stojanca (Trešnjeva Thunders /P4P Munchen), koji je dotad u četiri svoja meča sve protivnike pobijedio prekidom (‘submission’, predaja).

Press materijal
Press materijal

U duelu dvojice BJJ crnih pojaseva u finalu do 100 kg prvo mjesto osvojio/obranio je Ivica Tadijanov (HK Osijek), pobijedivši na bodove Bruna Vuksana-Ćusu (CheckMat Split). To je Ivici, inače dvostrukom seniorskom viceprvaku Europe u no gi konkurenciji, čak šesti naslov prvaka Hrvatske, po čemu je najdominantniji hrvatski grappler.

Nastup šire obitelji Vuksan na odličan su način zaokružili Luka Vuksan (Ju-jitsu klub Zadar) i Tin Vuksan (CheckMat Split), zatvorivši kategoriju do 92 kg. Prvo mjesto uzeo je Luka.

U teškoj kategoriji dvojica Splićana uspjeli su savladati sve konkurente i u finalu je Tomislav Nikolić (HK Split) odnio zlato, ispred Petra Buzolića (Alliance Black Dragon Split).

Juniori – Filip Marić je priča turnira

Press materijal
Press materijal

Kod juniora, prvo ime je Filip Marić (BJJ Vinkovci). On je nakon četiri pobjede osvojio svoju kategoriju (do 66), nakon još četiri kategoriju iznad svoje (do 71), i uz to je s tri pobjede u seniorskoj konkurenciji (do 66) došao čak do srebra; jedina prepreka koja mu je bila prevelika bio je Stipe Brčić. Fantastičan nastup mladog Filipa, za kojega će se sigurno još čuti.
Dvije juniorske kategorije osvojio je i Ilija Brkan (UFK Novi Zagreb), do 92 i preko 92. Patrik Čelić (Mangetsu) nastavlja niz zapaženih rezultata zlatom do 77 kg; do 84 kg prvak je Marin Mikulić (HK Osijek). Luka Miklečić (Ban Team) je u svojem juniorskom debiju s dvije pobjede predajom protivnika osvojio kategoriju do 62 kg.

Najuspješniji klub turnira, i osvajači nagrade sponzora Mrak Grill, bili su momci iz BJJ Vinkovci pod vodstvom Mire Erkapića.
S

ve seniorske prvake nagradio je hlačicama sponzor Budo sport.
Glavni sponzor turnira bio je Grand casino Admiral.

 

Liste pobjednika –

Juniori

58 kg
1 MIKLEČIĆ Luka BAN TEAM

62 kg
1 MIKLEČIĆ Luka BAN TEAM
2 JOSIPOVIĆ Marin MANGETSU
3 MAČEK Viktor PRIME

66 kg
1 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
2 JERKOVIĆ Franco MMA KOMODO
3 RUKAVINA Gaj UFK NOVI ZAGREB

71 kg
1 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
2 PAVLOVIĆ Luka AMERICAN TOP TEAM
3 JERKOVIĆ Franco MMA KOMODO

77 kg
1 ČELIĆ Patrik MANGETSU
2 MATKOVIĆ Domagoj UNION MIRKOVIĆ BJJ
3 VALČIĆ Karlo JU-JITSU KLUB ZADAR

84 kg
1 MIKULIĆ Marin HK OSIJEK
2 GAJČEVIĆ Ivan BJJ VINKOVCI
3 ČELIĆ Patrik MANGETSU

92 kg
1 BRKAN Ilija UFK NOVI ZAGREB
2 KOVAČEVIĆ Marko BJJ VINKOVCI
3 GAJČEVIĆ Ivan BJJ VINKOVCI

92+ kg
1 BRKAN Ilija UFK NOVI ZAGREB
2 SRBIŠ Petar VIKING KOPRIVNICA
3 MATIJAŠIĆ Paolo PRIME POREČ

 

Seniori

66 kg
1 BRČIĆ Stipe MANGETSU
2 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
3 MIRIĆ Martin VIKING

71 kg
1 BRČIĆ Stipe MANGETSU
2 LOVREK Goran JIU JIUTSU KLUB ARROW
3 TURČIĆ Tomislav HK OSIJEK
3 MIRIĆ Martin VIKING

77 kg
1 DROBAC Saša AMERICAN TOP TEAM
2 STOJANAC Tin THUNDERS ZAGREB/P4P MUNICH
3 KRANŽELIĆ Tin SUBOS
3 MATEŠIĆ Ivan JU-JITSU KLUB ZADAR

84 kg
1 KONTAK JAMBREK Ivan TREŠNJEVKA THUNDERS
2 KOLIĆ Andreo UFK NOVI ZAGREB
3 ČOLAKU Endrit UFK NOVI ZAGREB
3 ANIĆ Ivan JIU JIUTSU KLUB ARROW

92 kg
1 VUKSAN Luka JU-JITSU KLUB ZADAR
2 VUKSAN Tin CHECKMAT SPLIT
3 HERCIG Filip SUBOS
3 MOROVIĆ Šime JIU JIUTSU KLUB ARROW

100 kg
1 TADIJANOV Ivica HK OSIJEK
2 VUKSAN-ĆUSA Bruno CHECKMAT SPLIT
3 ŠTRBAC Vladimir PURA VIDA
3 ANČIĆ Nikola SUBOS

100+ kg
1 NIKOLIĆ Tomislav HK SPLIT
2 BUZOLIĆ Petar ALLIANCE BLACK DRAGON SPLIT
3 TADIĆ Goran BJJ VINKOVCI

 

Press materijal