PRORAČUN GRADA ZAGREBA: Ovisi li gradski proračun o Ivi Loli Ribaru?

Gradski zastupnik Renato Petek na konferenciji za medije osvrnuo se na nekoliko točaka nadolazeće sjednice Gradske skupštine

Zagreb se i dalje bavi pitanjem povijesnih ličnosti, pa bi tako, barem prema tvrdnjama gradskog zastupnika Renata Peteka, gradski Proračun Grada Zagreba mogao ovisiti i o Ivi Loli Ribaru.

– Raspravljamo o povijesnim ličnostima jer o tome ovisi većina u Gradskoj skupštini, a moguće da će o tome ovisiti i izglasavanje proračuna Grada, pa čak i odlazak na prijevremene lokalne izbore- izjavio je Renato Petek, gradski zastupnik.

Zastupnik Petek drži kako u Zagrebu postoje bitniji problemi.

– Otvorio sam nekoliko tema na koje nema puno odgovora. Zašto na nekim vrtićima i školama još uvijek postoje azbestni krovovi koji su postavljeni za vrijeme druga Tita? Zašto tramvaj još uvijek vozi brzinom kojom je vozio za vrijeme druga Tita- pita se Petek.

Osim toga, sporan mu je i prijedlog Proračuna.

– Prihodovna strana se smanjuje, prema prijedlogu Proračuna prikazan je manjak od 135 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. No, za zaposlenike će se izdvajati više nego dosad. Zanimljiva je i stavka prodaje gradske imovine te nekih dionica- za kraj je rekao Petek.

Hoće li partizanski borac 74 godine nakon smrti odlučivati o Proračunu preostaje vidjeti na sjednici Gradske skupštine koja je zakazana za 30. studenoga, kada na dnevni red dolazi i prvo čitanje prijedloga Proračuna za 2018. godinu.