Program Zaželi ide dalje

Državna tajnica Marija Pletikosa i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar uručili su 29 ugovora u vrijednosti više od 26 milijuna kuna za projekte iz Programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III. Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. HZZ i Ministarstvo rada su sukreatori ove politike koja za cilj ima zapošljavanje teže zapošljivih žena te pomoć za starije i nemoćne osobe.

Ante Lončar zahvalio se Vladi, što je prepoznala vrijednost projekta i donijela odluku o produženju projekta Zaželi – faza tri. : Istaknuo je da se provođenjem ugovora ostvaruju temeljne vrijednosti hrvatskog društva, a to su: načelo solidarnosti, socijalne uključenosti i briga za potrebite. Načelnica Općine Jakovlje, Sanja Borovec naglasila je važnost ovakvih projekata za lokalnu zajednicu.

Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, istaknula kako se radi o jednom od najvažnijih programa, s ciljem osnaživanja osoba iz lokalnih zajednica. Program Zaželi je već godinama uspješan i nezamjenjiv u lokalnim zajednicama te se njegova provedba nastavlja zbog iznimno pozitivnih učinaka i rezultata.
“Starije osobe su postavile temelje za našu budućnost i za to im trebamo biti zahvalni te im pružiti najbolju skrb koju možemo”, zaključila je državna tajnica, Marija Pletikosa.