Problemi stanara Požeške ulice: Nemaju asfalt, ni kanalizaciju, a podrumi su im poplavljeni nakon svake kiše

U ovoj mirnoj ulici u Sesvetama kao da je stalo vrijeme.

Foto: Jabuka TV

Stanovnicima Sesveta prekipjelo je živjeti bez osnovne komunalne infrastrukture što su i pokazali prosvjedom kojim su upozorili gradonačelnika Milana Bandića i aktualnu vlast da ne žele biti građani drugog reda te da Zagreb nije samo centar grada.

Osim glavne Brestovečke ceste koja čeka već godinama čeka obnovu, i stanovnici drugih ulica u Sesvetama upozorili su na nedostatak komunalne infrastrukture.

Mala, slijepa Požeška ulica već godinama nema riješen sustav oborinske odvodnje pa prilikom većih kiša poplave podrumi. Također, stanovnici se bore i sa pražnjenjem septičkih jama jer kanalizaciju i dalje nemaju. Izgled dodatno narušava loša i neasfaltirana cesta.

Foto: Jabuka TV

Za isti smo problem upitali i predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepana Kezerića koji nam je objasnio da se ulica nalazi dva metra ispod nivoa kanalizacijske mreže pa iz tog razloga nije moguće provesti kanalizaciju. Asfalt je moguće napraviti samo nakon izvršenja ostalih radova za koje je zadužena Vodoopskrba i odvodnja.

Stoga, ako stanovnike Požeške ulice zanima hoće li biti moguće provođenje kanalizacijske mreže u njihovu ulicu, moraju se obratiti Vodoopskrbi i odvodnji, točnije Odjelu za financije.