OPREZ NA CESTAMA: Policija provodi akciju nadzora brzine

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila i drugim težim prekršajima poput vožnje u alkoholiziranom stanju

Foto: Ilustracija

U srijedu i četvrtak, 18. i 19. listopada 2017. od 6 do 6 sati, na području Policijske uprave zagrebačke provest akcija Nadzora brzine kretanja vozila. Cilj je akcije podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila i drugim težim prekršajima kao što su prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršaji mladih vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i ostalo.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava zagrebačka pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije.