Priča koja pokazuje svo bogatstvo dječje mašte slavi 400. izvedbu

Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje od 2002. godine sustavno producira predstave za najmlađu publiku.

Foto: Press materijal

Kazalište Mala scena svečanom će izvedbom u subotu, 23. studenog u 11:30 sati obilježiti 400. izvedbu predstave “Priča o vodi” Jelene Vukmirice Makovičić i Marka Makovičića.

Predstava je 2011. godine nastala u suradnji Male scene i umjetničke organizacije ActLab. U stvaranju ovog naslova za najmlađe od 1,5 do 5 godina sudjelovali su redateljica Jelena Vukmirica Makovičić, scenografkinja Petra Held, kostimografkinja Hana Letica, oblikovanje svjetla napravila je Željka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje Damjan Uzelac, fotografije Ana Šesto, a produkciju potpisuje Vitomira Lončar. Priču priča Marko Makovičić.

“Priča o vodi nastala je inspirirana dječjom igrom i fascinacijom jednostavnošću i ljepotom jedne male kapljice vode. Ova priča pokazuje svo bogatstvo dječje mašte i ljepote zaigranosti i čuđenja najranijeg djetinjstva. Izuzetno sam ponosna kao autorica i redateljica na ovu 400. izvedbu, to je zaista impozantna brojka. A najviše sam ponosna kada sretnem roditelje u parku i kada mi kažu da je “Priča o vodi” prva predstava koju je njihovo dijete gledalo, a kasnije se igralo predstave kod kuće, najčešće u kadi! Veliko hvala našoj najslađoj publici na svijetu, želim našoj priči još puno puno izvedaba! Hvala i kazalištu Mala scena na podršci”, izjavila je povodom 400. izvedbe igranja “Priče o vodi” Jelena Vukmirica Makovičić.

Foto: Press materijal

Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje od 2002. godine sustavno producira predstave za najmlađu publiku, a do danas je u ciklusu “Priča o…” izvelo osam naslova s nekoliko tisuća izvedaba koji su igrali po cijeloj Hrvatskoj te na gostovanjima u Europi, Aziji i Africi.

Ovu maštovitu priču inspiriranu karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru možete pogledati u kazalištu Mala scena na Medveščaku 2 u subotu, 23. studenog u 10 i 11:30 sati.

Ulaznice možete rezervirati online na www.mala-scena.hr ili telefonski na 01 46 83 352.