Predstavljena knjiga “U planini nikad nije dosadno”

U knjižnici Augusta Cesarca predstavljena je knjiga “U planini nikad nije dosadno”. Više o knjizi rekao nam je autor Krešimir Hajdarović:

– Knjiga govori o vlastititm doživljajima i iskustvima koja smo mi familijarno, supruga, kćer i ja, proživjeli, kćer ima 20 godina, od njenog odrastanja do danas, te što smo sve u planini vidjeli i naučili.

Knjiga je besplatna i do nje je vrlo lako doći:

– Ona je isključivo u elektroničkom obliku, nije tiskana, ali je “prava”, ima isbn broj i Cip zapis i kao takva se nalazi u digitalnoj NSK arhivi, pa je dovoljno otići na stranicu NSK i utipkati u tražilicu “U planini nikad nije dosadno”. Drugi način je da dođete u jednu od knjižnica Grada Zagreba i da vam je direktno presnime na USB stick.

Rekao nam je i što podrazumijeva naslov “U planini nikad nije dosadno”…

– U planinu treba otići da bi pronašli mir, obiteljsko zajedništvo, a pritom jako puno naučimo, vidimo i doživimo.

Vlastitim automobilom prošli su od najjužnije točke Balkanskog polutoka rta Matapan pa skroz do Arktičkog oceana i najsjevernije točke Norveške:

– Mi smo prošli dvadesetak zemalja i svugdje smo vidjeli razno razne pustolovine, i po razno raznim državama smo planinarili. Uvijek nađete nešto interesantno i nešto lijepo. Naravno, uvijek počinjemo od nas, od Medvednice i Sljemena.

Imao je i poruku za one koji bi se tek htjeli odaslati u planine:

– Neka se odvažu i neka pođu, u skladu sa svojim mogućnostima, željama i voljom.