Predstava ‘Basne su slasne’ u kazalištu Zaprešić

Autor:

Zapresic.hr

6/12/2013 11:17

Mnogi su se sigurno pitali što je to Inkluzivno kazalište koje je u Pučkom otvorenom učilištu s radom započelo ove godine. Da je to pravo kazalište, mogli su se uvjeriti svi koji su u nedjelju 9. lipnja došli na premijernu izvedbu dramsko-poetskog kolaža ‘Basne su slasne’.

Voditelji Marina Kostelac i Željko Mavrović okupili su oko sebe zavidnu glumačku družinu koja je pokazala da Zaprešić ima odlične glumačke talente, a samim time da je ovaj projekt opravdao ulaganje. Zahvaljujući Inkluzivnom kazalištu, mali Zaprešićani dobili su tako priliku od malih nogu razvijati svoj dramski talent.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada i Pučkog otvorenog učilišta, koji je financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Iako su glumci djeca, cilj projekta je okupiti osobe različite životne dobi, obrazovanja, iskustva, interesa, sposobnosti. Jedina poveznica između njih je ljubav prema kazalištu. Svim članovima omogućilo se da sudjelovanjem u pripremi i izvođenju predstava, uz primjenu vlastitih znanja, vještina i talenata, dodatno razviju svoju kreativnost i umjetničke sklonosti.

U realizaciji su sudjelovali djelatnici POU Zaprešić, djeca Dječjeg doma Laduč, korisnici Radionice Zaprešić -Centra za rehabilitaciju Zagreb, članovi Udruge Ivančica i Centra za mladež, te Udruga umirovljenika Zaprešić.

– Cilj Inkluzivnog kazališta Zaprešić je kazališnim predstavama, u čijoj pripremi i izvođenju sudjeluju različite osobe, potaknuti na uvažavanje različitosti među ljudima – rekla je Sandra Sabola Valenčak iz Odjela za društvene djelatnosti koja je obećala kako će Grad ovaj projekt razvijati dalje.