Požar na Jakuševcu gasili cijelu noć: Prema podacima nema zagađenja zraka

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 postrojbi.

Foto: Jabuka TV

U akciji gašenja požara krupnog otpada u reciklažnom dvorištu koji je izbio 24. srpnja u večernjim satima sudjelovalo je 158 vatrogasaca i 53 vatrogasno vozilo iz JVP Zagreb i DVD-a s područja Grada Zagreba, te vozilo DOKING-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 postrojbi. U 2:30 vozila DVD-a vraćena u baze.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ izvršili mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i u naselju Mičevec (vjetar je skrenuo dim te umjesto prema Utrinama krenuo je prema naselju Mičevec). Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice  u zraku. Također, prema informacijama od HMP-a nema ozlijeđenih osoba. Pristupilo se prekopavanju požarišta strojevima, a otvoreni plamen se još uvijek povremeno pojavljuje zbog prekopavanja te se odmah gasi.

– Požar na Jakuševcu je pod kontrolom, preslaguje se otpad i do kraja dana će sve biti sanirano. Tu i tamo se pojavi koji plamen i bijeli dim, ali se odmah ugasi vodenim topom. Građani neka budu mirni, zrak je uredu, nema onečišćenja, nema opasnog otpada –  poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Prema informacijama HMP-a nema ozlijeđenih osoba.