Povodom mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti održan Stručni skup „Ovisnosti modernog doba“

Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti održava se od 15. studeni do 15. prosinca. Tom je prigodom Zagrebačka županija u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije organizirala je u ivanićgradskoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan stručni skup „Ovisnosti modernog doba“.

Ovisnost o kockanju u Hrvatskoj je vrlo raširena, a svake godine bilježi sve veći broj ovisnika, čineći ju tako velikim javnozdravstvenim problemom. Stučnjaci ističu da je trend igranja online kasina naročito opasan trend među mladima koji uzima sve veći danak. Cilj ovog stručnog skupa je poslati poruku o opasnosti i rasprostranjenosti više vrsta ovisnosti.

Čedomir Šinjori, glavni policijski inspektor iz Uprave kriminalističke policije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta održao je i  predavanje na temu „Prodaja droga putem dark weba“, pota zatim je Lidija Vugrinec iz Službe za suzbijanje zlouporabe droga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održala predavanje na temu „Online tretmanske intervencije – mogućnosti i izazov“. Na kraju se prisutima obratio  Davor Bodor iz Klinike za psihijatriju Sveti Ivan s temom „Ovisnosti modernoga doba – kockanje i Internet“.

U ime Zagrebačke županije sudionike stručnoga skupa pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

 

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM