Adventska bajka u Zagrebačkoj županiji

Paljenjem prve adventske svijeće mnogima je najradosniji dio Božića. Zagrebačka županija i ove godine organizira niz događanja koji će zagrebački prsten učiniti pravom čarolijom.

Osim bogate ponude na božićnim sajmovima, mnogobrojim koncertima, izložbama, predstavama i nezaobilaznim klizalištima, Zagrebačka županija priprema i posebne manifestacije.

U Velikoj Gorici posjetitelji mogu uživati u Parku plemenite općine turopoljske gdje se 4. prosinca otvara Božićno selo, dok će za djecu na blagdan svetog Nikole biti organizirano besplatno klizanje. Toga dana naše će najmlađe također posjetiti i sam sv. Nikola uz pratnju manje popularnog Krampusa. Na blagdan sv. Lucije i Dan grada također će biti organizirana i besplatna filmska projekcija te koncert i vatromet.

Grad Zaprešić poziva sve ljubitelje slatkog na šetnicu, kojom se prožimaju prekrasni mirisi slatkiša, svježih kolačića i brojnih drugih slastica predvođena generalom Najslađim, a veliki dio programa bit će namijenjen djeci koja će moći zaroniti u čaroliju Sjevernog pola i posjetiti dom Bake Mraz. Također ne zaboravite uživati i u nizu koncerata, kao i posjetiti klizalište.

Jasku je također prekrio blagdanski veo, te će svi stanovnici i posjetitelji moći uživati u brojnim aktivnostima. Jaskansko klizalište ove se godine seli na prostor Sajmišta. Djeca će moći poći posjetiti brojne sportske aktivnosti poput klizanja i škole hokeja, a nezaobilazna je i gastronomska ponuda.

Samobor će ovog adventa biti posebno raspjevan uz brojne koncerte. Prekrasne ulicama Samobora raskošno su ukrašene, što ih čini idealnom lokacijom za savršene fotografije. I ovdje će ljudi moći uživati u klizalištu, a djeca će moći napisati pismo Djedu Božićnjaku.

Nezaobilazno je i Dugo Selo sa nizom glazbenih manifestacija i radionica, a posebno nas raduje i kuhanje blagdanskog gulaša u gradu sv. Martina na „Adventu na kleti“. Djeca će pak moći uživati u pravljenju keksića za sobove Djeda Mraza

Sveti Ivan Zelina nudi u bogati program koji uključuje predstave, priredbe radionice i nezaobilazne koncerte. Posebni viteški advent, bal prinčeva i princeza, samo je dio božićnog ugođaja, a sve će upotpuniti i Djed Božićnjak, koji će 17. prosinca stići na motoru.

Bogat program također je organiziran i u Ivanić-Gradu koji uključuje brojne radionice izrade božićnih ukrasa, sajmova te koncerata. Ne zaboravimo i zimsku olimpijada, kao i karaoke za djecu, pravi pravcati disco za svu rasplesanu djecu, a očekuje ih i posjet Djeda Mraza. U crkvi sv. Petra apostola će 22. prosinca biti i uprizorene žive jaslice.

U Svetoj Nedelji počeli su takozvani „Zimski cajti.“ Odlična zabava i glazbeni nastupi pravi su recept za dobru zabavu, a cjelokupni dojam upotpunit će i kreativne radionice i igraonice za djecu. Svetonedeljsko klizalište ponudit će vam posebno iskustvo, jer nudi spuštanje niz ledeni tobogan, olimpijadu na ledu, vesele klizaonice i školu klizanja.

Trg Petra Zrinskog u Vrbovcu središnje je mjesto za sve obožavatelje gastronomije i nezaobilaznih germ knedli, jer učenici kuhari Srednje škole Vrbovec i članovi učeničke zadruge „Vida“ pripremaju posebne delicije koje svakako ne treba zaobići.

Provedite ovo čarobno adventsko razdoblje u pravoj bajci te iskusite sve ljepote zelenog zagrebačkog prstena.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM