Posvađale se mažoretkinje iz Zagreba i Jaske

Svetojanske mažoretkinje više neće nastupati sa zagrebačkim kolegicama

11/15/2009 22:59

Od ove sezone Svetojanske mažoretkinje iz Jastrebarko nakon deset godina potpuno su raskinule suradnju sa Zagrebačim mažoretkinjama. Razlog raskidu su, kako doznajemo, financijska pitanja.

To nam je u razgovoru potvrdio i predsjednik Svetojanskih mažoretkinja Nikola Ivčec koji je dodao kako uz to njihove djevojke nisu imale mogućnost iskazivanja naučenog znanja.

– Naše trenerice smo slali na tečajeve za trenerice koje smo skupo plaćali. Naučeno sa tih tečajeva, ono što su one trebale pokazati mlađim generacijama, nije se moglo ispuniti jer su iz Zagreba su slali svoje trenerice za naše cure. Zašto smo onda plaćali naše trenerice? – rekao nam je Ivčec.

Nakon raskida suradnje, nova trenerica Svetojanskih mažoretkinja postala je Mateja Baltorinić.

– Svoje znanje primjenjuje već tri godine kod juniorskog sastava, koji bilježi izvrsne rezultate – dodao je Ivčec.

Tajnica Zagrebačkih mažoretkinja Maja Žigman potvrdila je da je došlo do razlaza, no dodaje kako su oni ostali u prijateljskim odnosima.

– Zagrebačke mažoretkinje od ove godine surađuju s mažoretkinjama iz Oroslavlja, Sesveta, Beleca, Lobora, te sastavima iz Crne Gore i Rumunjske – rekla je Žigman koja nije znala odgovoriti na naše pitanje zašto je ove godine odaziv za suradnju sa njima tako malen.

– Pregovori još uvijek traju s obzirom da je sezona počela prije mjesec dana, pa ćemo više znati uskoro – rekla je Žigman.

Uspješnost, sada samostalnog seniorskog sastava Svetojanskih mažoretkinja pod novim trenerskim okom doznat ćemo u trećem mjesecu sljedeće godine, kada će se održati regionalno natjecanje mažoretkinja.