Posljednja četiri dana Fantastic Zagreb Film Festivala na dvije lokacije na Tuškancu nude spektakularne filmove

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima

Foto: Nikola Madunovic

Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma. Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu Tuškanac od 19 sati.

Program je u tom starozagrebačkom kinu otvorio kultni vestern i remek-djelo Sama Peckinpaha Divlja horda iz 1969. godine, a sve se nastavilo na već dobro poznatoj lokaciji,
Ljetnoj pozornici Tuškanac gdje je publika uživala u američkom indie SF hitu Planet nade (Prospect) u kojem otac i kći putuju na udaljeni planet u potrazi za dragocjenim organskim blagom.

Nadolazeći dani donose vječne žanrovske kultne klasike i vrhunske premijere! U četvrtaku 19 sati u Kinu Tuškanac gledamo fantastičan animirani hit Ruben Brandt, Kolekcionar dok se na Ljetnoj pozornici od 21:50 prikazuje kultni akcijski SF Terminator iz 1984. godine u režiji Jamesa Camerona s legendarnim Arnoldom Schwarzennegerom!

U petak 5. srpnja pripremite se za pravo izvanzemaljsko iskustvo: Noć Aliena! Od 19h u Kinu Tuškanac prikazuje se briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien), koji je svjetsku premijeru imao na Sundanceu i koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleya Scotta, a nakon toga na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:50 slijedi nezaboravni Osmi putnik (Alien) koji ove godine slavi 40. rođendan povodom čega Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju u 4K rezoluciji!

U subotu u 19h u Kino Tuškanac možete uživati u crnohumornom remek-djelu Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka a nakon toga stignete na Ljetnu pozornicu Tuškanac pogledati spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale.

Film koji ne smijete propustiti! Posljednjeg dana festivala u Kinu Tuškanac čeka vas genijalan Mirai, još jedno japansko anime remek-djelo koje potpisuje veliki Mamoru Hosod a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:15 kreće službeno zatvaranje 9. Fantastic Zagreb Film Festivala kada prikazujemo film američki klasik Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) o dvojici motorista na proputovanju Amerikom u potrazi za slobodom. Legendarni film
ceste i kultni klasik koji je postao celuloidni mit o američkom snu slavi 50. godišnjicu, a nezaboravne uloge ostvarili su Jack Nicholson, Peter Fonda i Dennis Hopper!

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima.

 

Press materijal