Poseban suvenir u spomen na Dražena Petrovića

Košarkaški 'Mozart' nadimak je koji krasi Dražena Petrovića. Njegovi sportski uspjesi svjetskih su razmjera. U NBA ligi odigrao je 204 utakmice, a tome je posvećena i limitirana kolekcija kapa, prva takva napravljena za jednog europskog sportaša

Najuspješniji hrvatski košarkaš svih vremena, Dražen Petrović, dobio je još jednu potvrdu svoje izvrsnosti, i to od strane jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportskih kapa.

– Radi se o dvije varijante kapa, jedna je američka varijanta s ravnim šiltom, druga je europska varijanta. Američka varijanta je napravljena u svega 200-tinjak primjeraka, europska varijanta je napravljena u 2.500 primjeraka, znači pričamo o limitiranoj seriji kapa – objasnio je Miran Crnošija, v.d. ravnatelja Muzejsko- memorijalnog centra ‘Dražen Petrović’.

Tom prigodom, predstavljen je još jedan projekt, ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba. Radi se o virtualnoj projekciji 3D naočalama, koje će posjetitelje Centra moći ‘teleportirati’ u Draženovu sobu u rodnom Šibeniku, gdje se rodila njegova ljubav prema košarci.

– Ovo je poseban slučaj jer je Dražen spojio dva košarkaška svijeta. Dakle oni ne zaboravljaju, oni samo nadograđuju to što je Dražen radio. Izrazito sam ponosna jer sam dio toga. Svi kao da se natječu tko će više napraviti za Dražena, to me jako raduje – istaknula je Biserka Petrović.

Hrvati, koji žive u New Jerseyju, tamo planiraju otvoriti košarkašku akademiju s Draženovim imenom.

– Ovo je još jednom promocija hrvatskog sporta, hrvatske košarke i hrvatskih sportskih izvrsnosti. Dražen Petrović je bio i ostao košarkaški ‘Mozart’ koji radio tri puta više od prosječnih i to je poruka svima nama. Talent bez rada ostaje samo talent – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.